U svakom slučaju, oboje spada u onu "nikada nije previše" kategoriju bez obzira na to koliko naši ormari bili puni, a police u kupaoni bile pretrpane. Srećom, za razliku od vrtoglavih potpetica, maskara ne zahtijeva neke posebne vještine, a neovisno o modnom stilu, rezultati koji se od nje traže su uvijek isti - duge i guste trepavice.

Naoružane s novim pigmentacijskim formulama, jače i nježnije prema trepavicama nego ikad prije, ovi čarobni štapići koji, kako izgleda, sve više dobivaju notu futurizma, doslovce stvaraju ovisnost. Čak ako već i posjedujete nekoliko komada, sigurni smo kako ste uvijek spremni na pokoju novu sugestiju. Dakle, bilo da obnavljate postojeći arsenal, ili doista trebate novu maskaru, donosimo vam top 7 odličnih maskara po našem izboru.

Lancome, Grandiôse

Maskara koja je osvojila i Elle i Marie Claire beauty nagradu i spada u jedan od njihovih najprodavanijih make-up proizvoda, definitivno zaslužuje biti prva na našem popisu. Inovacija "Swan-Neck" drške i posebno dizajnirana četkica, jednostavno se prilagođava svim kutovima oka, a osmišljena je i inovativna formula koja se poigrava sa savršenom ravnotežom boje, postojanosti i njege koja će vam svojom ultra crnom nijansom zagarantirati tajanstven i glamurozan pogled. Pridodamo li tome još i činjenicu kako je postojana čak 24 sata, što drugo reći nego, ako je još uvijek niste nabavili, sad je pravo vrijeme.

7 odličnih maskara za savršene trepavice

Maybelline, Lash Sensational

Maskara koja, za razliku od ostalih tradicionalnih, ne zahvaća samo jedan sloj, već uz pomoć jedinstvene zakrivljene četkice s dvije vrste dlačica zahvaća svaku pojedinu trepavicu čime one postaju 100 % naglašene. Pri tome se stvara efekt "lepeze" koji će vaš pogled učiniti naprosto senzacionalnim.

7 odličnih maskara za savršene trepavice

Chanel, Inimitable

Za sve one dame koje preferiraju nešto prirodniji izgled, definitivno preporučujemo Chanel Inimitable. Posebno dizajnirana četkica od ultra finih vlakana i specijalna formula rade zajedno kako bi trepavice dobile prirodan 3D efekt. S obzirom na to da ova četkica dopire do najtanjih trepavica u kutu oka, rezultat je prirodno otvoreni pogled bez osjećaja slijepljenosti i grudica. Ova maskara, osim u crnoj, dolazi još i u smeđoj boji.

7 odličnih maskara za savršene trepavice

Jane Iredale, Longest Lash Thickening and Lengthening Mascara

Pakovanje koje dolazi s čak 75 % više proizvoda, sadrži morske minerale koji regeneriraju trepavice tako da rastu do svog maksimuma. Četkica vrhunske kvalitete dizajnirana je za ravnomjerno nanošenje, a tisuće celuloznih vlakana trepavicama će podariti glamurozan i bogat izgled. Pakiranje dolazi u mekanoj tubi, a najveća prednost ove maskare je što ima sposobnost regeneracije trepavica koje se neće lomiti niti otpadati.

7 odličnih maskara za savršene trepavice

Yves Saint Laurent, Mascara Volume Effet Faux Cils Baby Doll

Sada već praktički kultni proizvod upravo slavi svojih 15 godina na tržištu. Maskara koja je još poznata i po svojem nadimku "couture", tako je ove godine oplemenjena novom intenzivnom pigmentiranom formulom, a u kombinaciji s posebno dizajniranim 'dual-length' vlaknima, garantira definirani volumen koji traje čak 24 sata. Četkica dolazi u slojevima, pa tako deblja, široko razmaknuta vlakna uvećavaju trepavice, dok finija, gusta vlakna definiraju i one najkraće trepavice koje se skrivaju u kutu oka. Ovime se postiže dramatičan 'baby doll' efekt, što ovu maskaru čini idealnom za večernje izlaske.

7 odličnih maskara za savršene trepavice

Sisley, Phyto Mascara Ultra Stretch

Ako imate osjetljive oči ili, pak, nosite kontaktne leće, onda je ovaj proizvod definitivno pravi izbor za vas. Maskara blage formule daje volumen, uvija i produljuje trepavice, a ujedno ih oblikuje i jača pa će tako vaše trepavice biti gipke i zaštićene.

7 odličnih maskara za savršene trepavice

Diego Dalla Palma, Semipermanent Technical

Vodootporna i polutrajna maskara, koja zahvaljujući nježnoj i kremastoj teksturi ne otežava trepavice, može se nositi danima. Idealan je izbor za sportašice koje traže dugotrajan i postojan proizvod koji se vrlo jednostavno nanosi, a prilikom znojenja neće stvoriti onaj mrski "panda" efekt.

7 odličnih maskara za savršene trepavice