Traži

Koristite li odgovarajući tonik za lice?

Važan korak u rutini njege lica

Koristite li odgovarajući tonik za lice?

Text: E.G.

Iako ga mnogi koriste, neki još uvijek u svoju rutinu njege lice nisu uvrstili redovno korištenje tonika ili koriste onaj koji ne odgovara njihovom tipu kože

Oko toga što sve podrazumijeva pravilna njega kože lica, pogotovo ako koristite dekorativnu kozmetiku preko dana, se vjerojatno nikad neće svi u potpunosti složiti. Ipak, većina će savjetovati korištenje mlijeka za skidanje šminke ili micelarne vode, gela za umivanje, hidratantne kreme ili seruma te tonika. I dok za većinu nabrojanih preparata uglavnom svi znaju čemu točno služe, kod tonika stvari često nisu toliko jasne. Za početak, mnogi rade grešku i tonik koriste kao sredstvo za skidanje šminke, dok je njegova stvarna namjena uklanjanje eventualnih ostataka proizvoda za skidanje šminke iz prethodnog koraka, vlaži kožu i sprečava isušivanje, uklanja vodeni kamenac iz koji može ostati nakon umivanja te priprema kožu za nanošenje hidratantne kreme ili seruma.

Isto tako, svaki tonik ne odgovara svakom tipu kože. Ako se iz nekog razloga ne možete posavjetovati sa stručnjakom, nastojte barem koristiti proizvode iz iste linije, kao primjerice, micelarnu vodu i toniku za kožu sklonu nepravilnostima, normalnu kožu ili pak onu suhu. Isto tako, sasvim je moguće da će vam koža u zimskim mjesecima biti suha, dok će u proljetnim ili ljetnim mjesecima spadati pod normalni tip. Sukladno tome, trebate birati i tonik, a u nastavku donosimo neke odlične opcije koje možete pronaći na tržištu.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Imaxtree,
    PR
Učitaj još