Traži

Što učiniti s kosom prije odlaska u krevet, kako bi ona bila ljepša ujutro

Mali zlatni trikovi

Što učiniti s kosom prije odlaska u krevet, kako bi ona bila ljepša ujutro
Koje stvari su poželjne, a na koje biste trebali zaboraviti odmah kada je u pitanju zdravlje vaše kose

Prisjetimo se naših baka koje su često spavale s mrežicama za kosu, čak i onda kada nisu nosile viklere ispod. Ok, ne moramo zabavljati susjede na taj način (jer postoji velika šansa da ćete jednom tako sigurno izići na balkon), ali postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti kako bi ju očuvali. Mali beauty rituali koje radimo prije spavanja, uključuju pranje zubiju te njegu kože lice serumima, kremama ili specijaliziranim losionima. Ali, to sve nema veze s kosom na koju također možemo primijeniti neke trikove kako bi ona ujutro izgledala ljepše. Baš kao i naša koža. Nekoliko jednostavnih trikova učinit će našu kožu njegovanom i lijepom te ćemo ih brzo uvrstiti u svoju beauty rutinu. 

Što učiniti s kosom prije odlaska u krevet, kako bi ona bila ljepša ujutro (фото 1)

Sigurno već svi znate da se ne preporučuje ići na spavanje s mokrom kosom jer je ona tada posebno osjetljiva. Ako ju pritom zavežemo u rep ili punđu ona gubi na elastičnost. Potrebno ju je osušiti i ako ju baš morate zavezati neka to bude niski rep obavijen laganom vrpcom ili pletenica ako ujutro želite lagane valove u kosi.

Sto poteza četkom prije spavanja funkcionira uglavnom samo u bajkama i ta akcija nije potrebna prije spavanja nikako. Višak pokreta četkom uzrokuje oštećenje kose, te ona postaje krhka i lakše joj pucaju vrhovi. Nekoliko puta bit će dovoljno i pritom je bolje koristiti prirodna vlakna. Svilene jastučnice također su poželjne, jer osim što su lijepe one su i korisne jer smanjuju trenje te se time usporava proces starenja kose. Osim toga, svila teško upija vlagu, tako da ona ostaje ondje gdje treba. Vlaga u kosi se može izgubiti čak i ako spavate u zagušljivoj sobi, tako da ju obavezno provjetrite prije spavanja, ako to već ne činite. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

V.Š.

  • Fotografija: Zivile & Arunas / Tamara Bellis /

Napišite komentar

Učitaj još