Traži

Najpopularnija ulja za lice koja možete pronaći u našim trgovinama i online

Za blistavu kožu

Tekst: A.P.

Ulja za lice nisu neka novost u svijetu ljepote. Koristile su ih naše bake i same pripremale od najboljih prirodnih sastojaka iz kućne radinosti. Sjećam se da je moja baka za mamu pripremala neku "čarobnu" uljnu stvarčicu u kojoj je carovalo smilje, a koje je najbolji partner žene u borbi protiv bora i sumornog sivog tena. Naravno da nisu sva ulja za svačiji tip kože i žene s masnom i mješovitom kožom trebaju proučiti koji im tip ulja odgovara kako bi spriječile negativne reakcije koje su moguće ako začepite pore. Srećom, danas stvarno postoji velik izbor različitih ulja i mješavina istih, kao i pregršt informacija na internetu o tome koje je ulje za vas tako da ne bacate novac uzalud na proizvode koji bi vam mogli naštetiti.

Danas svaka poznata kuća ima neko svoje ulje od probranih sastojaka, a neka su cijenjena (kvalitetom, ali i cifrom koju ćete izdvojiti kao najbolje kreme). Dobar primjer je ulje od crne ruže s potpisom francuskog brenda Sisley. Ovo ulje je jedno od najpopularnijih na tržištu i namijenjeno je zreloj koži. Pored poznate bugarske ruže bogato je kiselinama Omega 3 i 6 koje sadrže dobre masnoće za kožu. Možete ga nakapati u kremu koju koristite, ako ne volite direktnu aplikaciju na lice. Iako je bogatog sadržaja tekstura mu je lagana i ne ostavlja masni film na licu tako da ne morate brinuti ako vam je koža masna ili mješovita. Trenutno najtraženije ulje za lice na Net-a- Porteru je ono s potpisom japanskog beauty brenda SK-II. Iako mu cijena iznosi oko 1000 kuna, ovo ulje ćete jako teško pronaći na stocku jer se rasprodaje takvom brzinom da ga jedva uspiju naručiti u dovoljnim količinama. U čemu je čar? SK-II su razvili posebnu formulu na bazi kvasca koja hidratizira kožu. PITERA formula u sebi ima čak 50 aktivnih mikro sastojaka poput vitamina, minerala i aminokiselina koje zajedno čine čuda za suhu kožu. Ta formula se nalazi u njihovom Facial Treatment ulju, a žene se u recenzijama kunu da ovo ulje smanjuje pore, ublažava bore i čini kožu sjajnijom.

Da sva ulja ne moraju nužno koštati malo bogatstvo dokazuje naš Nikel koji imaju premium proizvode. Nikel u svojoj ponudi ima vjerojatno najprodavaniji eliksir s potpisom nekog domaćeg brenda koji košta 199 kuna. Radi se o miksu ulja (smilje, suncokret, gospina trava, jojoba, maslina..) i vitamina E koji su smiksani u moćan eliksir protiv bora. Dovoljno je samo nekoliko kapi u večernjoj njezi i koža je odmah mekanija na dodir. Namijenjeno je suhoj koži. Estee Lauder ima proizvod za sve tipove kože, a sastav se naslanja na njihove maske za lice. Ovo ulje se ponaša kao booster te ga stavljate u večernjoj njezi kako bi vam koža sutradan bila sjajnija. Moramo spomenuti i čarobnjaka dermatologije, Dr. Lancera koji u svojoj liniji proizvoda ima ulje za sve tipove kože. Obogaćeno je Omega kiselinama i jako je lagane teksture te ga mogu koristiti žene s masnom kožom. Ako mu vjeruje Victoria Beckham, nema razloga da ne vjerujemo i mi. U galeriji pogledajte trenutno najpopularnija ulja koja možete kupiti u trgovinama i online.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

Učitaj još