Traži

Pronađite put do kina jer i ove zime - u kinu je bolje!

Što smo sve gledali, a što nas još čeka...

Text: L.M.F.

Mreža nezavisnih kinoprikazivača i ove godine pod geslom "U kinu je bolje!" nastavlja sa serijom hrvatskih naslova koji pune kino dvorane diljem Hrvatske

Novu filmsku sezonu u velikom je stilu otvorio "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića, nastavilo "Ministarstvo ljubavi" Pave Marinkovića, a godinu završavamo komedijom "Sve najbolje" Snježane Tribuson koja u kina, prigodno, stiže uoči blagdana.


"Da je u kinu zaista bolje poručili smo prije godinu dana, a svoje obećanje smatramo ispunjenim. Naime, u tom su se periodu u sklopu spomenute akcije prikazala četiri sjajna hrvatska naslova. Sve je započelo "Zvizdanom" Dalibora Matanića koji je pogledalo 43.122 ljudi, nastavilo se komedijom "Život je truba" Antonija Nuića s brojkom od skoro 14.000 gledatelja, uslijedio je "Narodni heroj Ljiljan Vidić" Ivana-Gorana Viteza s nešto manje od 55.000 gledatelja, te na kraju debitantski dugometražni film "ZG80" Igora Šeregija koji je pogledalo njih 65.543. Visoke ciljeve postavili smo si i ove godine, a s obzirom na odlične rezultate koje su do sada ostvarila dva naslova koja su već u distribuciji ("Ustav Republike Hrvatske" i "Ministarstvo ljubavi") vjerujemo kako svoje obećanje niti ovaj put nećemo pogaziti" izjavila je voditeljica projekta kinoprikazivaštva HAVC-a Rea Rajčić.

Podsjetimo, u suradnji s Mrežom nezavisnih kinoprikazivača prošle se godine krenulo s decentralizacijom premijera domaćih naslova. Svi ranije nabrojani filmovi putovali su Kino mrežom, ostvarivši ukupno 15 posebnih premijera s gostovanjima filmskih ekipa u nezavisnim kinima izvan Zagreba. Svaka premijera bila je dodatan oslonac u nacionalnoj promociji jer je produciran i poseban "video s puta", sniman na svakoj lokaciji na kojoj je film gostovao. Time se osim na promociji samih domaćih naslova, dobilo i na etabliranju i oživljavanju pomalo zaboravljenih nezavisnih kina koja su sada postala centar domaćih filmskih događanja.

"Ista se praksa nastavlja i ove zime. "Ustav Republike Hrvatske" već sada broji više od 32.000 gledatelja, a u kinima se i dalje smijemo "Ministarstvu ljubavi". Uz to s velikim očekivanjima radujemo se i pravoj božićnoj poslastici "Sve najbolje" Snježane Tribuson koja na velika platna stiže početkom prosinca. U kina uskoro stižu i novi dugoočekivani domaći naslovi; već sada nagrađivani dugometražni igrani film "Goran" Nevija Marasovića, "Anka" Dejana Aćimovića i novi nastavak popularnog dječjeg serijala o "Koku Uzbuna na zelenom vrhu" redateljice Čejen Černić pa tako ovom video najavom slavimo domaću produkciju i neponovljivi doživljaj filmske projekcije, jednostavno zato što i dalje vjerujemo i želimo glasno širiti vijest da je - u kinu zaista bolje!" zaključila je na kraju Rajčić.

Više informacija  o projekcijama i datumima emitiranje pronađite ovdje.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    PR
Učitaj još