Traži

Tko će svirati na završnom partiju Illetricity Festivala?

U Boogaloo klubu

Tko će svirati na završnom partiju Illetricity Festivala?

Text: V.Š.

Kraj Illectricity Festivala rezerviran je za petak uz electro funk, bass i hackere, a to su w. Luke Vibert, Synkro, Gary Gritness, Ivna Ji, DJ Labud, Nucomer pobjednik i CFSN

Illectricity Festival, koji je u više od mjesec dana Zagreb upakirao u audio-vizualne umjetnosti i stavio pečat na cijeli grad, bliži se vrhuncu. Završna večer je u klubu Boogaloo na rasporedu je u petak 9. prosinca, a večer puna sjajnih gostovanja označit će kraj festivala.

Glavna festivalska večer održat će se u petak 9. prosinca u Boogaloo klubu od 23 sata, a nastupit će engleski producenti Luke Vibert i Synkro, francuski Gary Gritness, naši Ivna Ji i DJ Labud te Illectricity Nucomers pobjednik Shao, uz neizostavnu podršku CFSN DJs-a.

Luke Vibert kralj je pseudonima i preobrazbe. Od punk benda preko rap grupe do produciranja hip hopa i elektronike krajem '80-ih, njegov glazbeni put doista nije ostavio niti jedno područje neistraženo. Izdaje za Planet Mu i Ninja Tune, a surađivao je s Aphex Twinom te remiksirao Nine Inch Nails, Squarepushera ili pak Tortoise. 

Tko će svirati na završnom partiju Illetricity Festivala? (фото 1)

Sznkro se pojavio kao dio dubstep pokreta krajem 2000-ih i pokazao da je jednako dobar u izradi bass heavy glazbe po kojoj su bili poznati Digital Mystikz, kao i u koketiranju s melankoličnim zvukovima karakterističnim za Buriala. Kreće u vode atmosferičnog DnB-a, te se poigrava s elementima deep housea i IDM-a. Krajem prošle godine na labelu Apollo objavio je album "Changes".  

Tko će svirati na završnom partiju Illetricity Festivala? (фото 2)

Gary Gritness poznat je i kao Slikk Tim. Njegova glazbena evolucija prožeta je kombiniranjem elektro funka i soulful zvukova, a njegovi live nastupi nevjerojatna su kombinacija prljave, tople i funky glazbe. Slikk Tim je surađivao s Dam-Funkom i Orlandom Voornom, a album izdan za Clone Records Crown diviziju hvale ljubitelji elektronike, uključujući legendarnog Davea Clarka.

Ivna Ji ili Ivna Yuri, zagrebačka je DJ-ica i producentica, a znanje je stekla na SAE Institutu u Ljubljani. Započinje DJ karijeru u suradnji s klupskim večerima Le'tronik i Sicko Disko, te radi na vlastitim programima Revolver i Divine Divine. Dio je Adriatiko Recordingsa za koji uskoro izdaje svoj drugi EP, a krajem 2016. izlazi joj i prva ploča "The Glowing" za londonski Brokntoys.

Tko će svirati na završnom partiju Illetricity Festivala? (фото 3)

Svima se priključuju CFSN DJs, organizatori festivala i jedni od najaktivnijih promotora elektroničke glazbe, a večer otvara pobjednik Nucomers natječaja - Shao.  Glavnu festivalsku večer uvijek prate sjajni vizuali i zvuk, a i ovoga puta jaka postava vizualnih umjetnika i inženjera zvuka pobrinut će se da Illectricity bude nezaboravno iskustvo. Za VJing bit će zaduženi Ivan Lušičić - Liik, Ines Kesić poznatija kao VJetar, Andrija Santro, rezident u klubovima Attack i Močvara, surađuje s bendom ABOP, te sudjeluje na raznim projektima, Igor Ivanković - LoPeaks i Zvone Kesić.  Za sve gamere Illectricity ima nešto posebno isplanirano. DEDSEC će skvotirati Illectricity Main Night, dođite u njihov Hackers Space i pogledajte o čemu se tu radi na samoj glavnoj večeri festivala u klubu Boogaloo od 01 sat nakon ponoći.

Tko će svirati na završnom partiju Illetricity Festivala? (фото 4)

Projekt koji svake godine predstavlja nove glazbene trendove, audio-vizualne projekte, te stavlja fokus na nove talente, ove godine diže ljestvicu izvrsnosti. Illectricity je kulturni projekt koji Zagreb stavlja na europsku mapu neizostavnih događaja, a u 12. izdanju pokazuje zašto je s pravom jedan od najdugovječnijih i najiščekivanijih glazbenih događaja. Ulaznice za završnu večer Illectricity Festivala dostupne su u sustavu Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima. U pretprodaji je cijena 75 kuna, dok će na ulazu cijena iznositi 90 kuna.

A kako bi bilo potpuno stylish, dizajnerica Ana Maria Ricov bila je zadužena za limitirano izdanje Illectricity majica, a sjajna dizajnerica već je utabala svoj put na hrvatskoj modnoj sceni. Njena ideja urbane estetike koja za ideju ima nosivost savršeno se uklapa u viziju Illectricity Festivala.

Tko će svirati na završnom partiju Illetricity Festivala? (фото 5)

"S velikim zadovoljstvom sam se odazvala na suradnju s Illectricity Festivalom koji uvijek ima vrlo kreativan i snažan pristup vizualnim umjetnostima i kao takav je vrlo inspirativan. Kod dizajniranja majica željela sam zadržati minimalistički pristup u formi te sam naglasak stavila na ekspresiju materijala koji su prikazani u obliku raspršenosti. Elementi od gume koji su aplicirani na neopren dosljedni su suvremenoj i urbanoj estetici", poručila je Ana Maria Ricov. Upite za majice možete vršiti na službeni mail ili na Facebook stranicu.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Promo
Učitaj još