Traži

Filmovi zbog kojih se veselimo proljeću

Zagarantiran uspjeh ili neuspjeh?

Filmovi zbog kojih se veselimo proljeću
Donosimo vam listu perspektivnih filmskih preporuka koje bi vas mogle ugodno iznenaditi

Kada je u pitanju svjetska kinematografija i filmski žargon proljetni period u godini, u kontekstu filmskih premijera, prozvan je tzv. dump zonom. Naime, radi se o filmovima za koje se već u samom startu ne prognozira ili očekuje zapažen uspjeh, a koji će ipak vjerojatnije u konačnici ugodno iznenaditi. Sjetimo se samo filmskih klasika poput filma The Kid iz 1921. godine koji je producirao, režirao i u njemu glumio Charlie Chaplin. Istu priču dijeli i psihološki triler Shadow of a Doubt u režiji Alfreda Hitchcocka, a upravo se slična stvar sada dogodila i s Deadpoolom, koji je od svog začetka bio pod povećalom, a trenutno na kino blagajnama ostvaruje izniman uspjeh. Listu filmskih naslova, koje vam u nastavku donosimo, a čije se premijere očekuju u proljeće, mnogi kritičari podijeljenih mišljenja, preuranjeno su opisali kao potencijalno neshvaćenima, neobičnima i pomalo grubima, ali i s druge strane, svojevrsnom kvalitetnom uvertirom za još kvalitetnija ljetna otvaranja. Najbolje da procijenite sami!

"Midnight Special", režija: Jeff Nichols

Jedan od zamijećenih kandidata za Zlatnog medvjeda na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu. Iako je u posljednje desetljeće redatelj Jeff Nichols snimio niz filmskih uspješnica, za ovaj znanstveno-fantastični uradak Midnight Special predviđa se kako je to njegov najambiciozniji projekt dosad. 

"Batman protiv Supermana: Zora pravde", režija: Zack Snyder

Prvi je ovo put kako su se superjunaci Batman i Superman susreli na velikom ekranu. Veliko je ovo filmsko ostvarenje koje je u samom startu podijelilo i filmaše, ali i publiku, a napetost kritičara do premijere je sve snažnija. 

"X-Men: Apocalypse", režija: Bryan Singer

Redatelj Singer snimio je itekako dobre X-Men filmove, a za ovaj nadolazeći, odlučio je zadržati jednak trend i formulu koja garantira uspjeh. 

"Green Room", režija: Jeremy Saulnier

Saulnierova kriminalistička drama Blue Ruin iz 2013. godine našla se na popisu najboljih filmova koje ste propustili. U spomenutom, nadolazećem hororcu Green Room, redatelj je ostao dosljedan i ustrajan u svom uprizorenju krvavog realizma. 

"Everybody Wants Some", režija: Richard Linklater

Dovoljno je samo reći, Linklater! Redatelj je to koji se pozicionirao na sam tron kada je riječ o nezavisnoj filmskoj produkciji. Radi se o drami, koja, ako ne bude sjajna, barem bi vas trebala natjerati na intenzivno razmišljanje. 

"Snowden", režija: Oliver Stone

Jednu od glavnih uloga tumači sve omiljeniji Joseph Gordon-Levitt koji je, kako mnogi tvrde, na vrhuncu svoje zavidne glumačke karijere. Redatelj Oliver Stone navodno je spreman za hit, a u pitanju je kontroverzna biografska drama. Postavlja se pitanje, što se tu ima ne svidjeti?

"The Nice Guys", režija: Shane Black

Prethodni redateljski uradak Shanea Blacka, Kiss Kiss Bang Bang bio je pravo iznenađenje s odmjerenom dozom kombiniranog nasilja, humora i misterije. Sličan uspjeh Black namjerava ostvariti i u ovoj filmskoj komediji, uz malu pomoć Ryana Goslinga i Russella Crowea. 

"Potraga za Dorom", režija: Andrew Stanton, Angus MacLane

Iako je perspektiva filmskih nastavaka uvijek na niskim granama, mnogi se nadaju kako će animirani film Potraga za Dorom biti jednako uspješan kao i njegov prethodnik Potraga za Nemom.


Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

L.M.F.

  • Fotografija: screenshot

Napišite komentar

Učitaj još