Traži

Intimni portreti snažnih žena koje nas ne prestaju inspirirati

"Firsts" by Luisa Dörr

Intimni portreti snažnih žena koje nas ne prestaju inspirirati
Luisa Dörr je za časopis Time predstavila seriju jednostavnih fotografija žena koje su zauvijek promijenile svijet u kojem živimo

Mlada brazilska fotografkinja Luisa Dörr je jednim sjajnim umjetničkim projektom došla u fokus vodećih svjetskih medija. Naime, upravo je ona u suradnji s časopisom Time osmislila seriju fotografija "Firsts" koja donosi jednostavne portrete snažnih žena, odnosno pionirki svojih područja. Glavna ideja je bila prilično jednostavna; okupit će žene koje oduvijek služe kao inspiracija generacijama koje dolaze te ih fotografirati u nepretencioznom okruženju, bez stilista i cijelog tima ljudi koji se obično nalazi iza objektiva.

Ovaj put su njihova djela ona koja govore dovoljno sama za sebe, uz kratku naznaku u čemu je to žena na fotografiji bila prva. Vidjeli smo tako Oprah Winfrey, prvu ženu s vlastitim talk showom, Hillary Clinton kao prvu ženu koja dobila nominaciju za predsjedničku funkciju SAD-a, Serenu Williams kao prvu ženu s osvojenih 23 Grand Slam naslova, Selenu Gomez kao najpraćeniju osobu na Instagramu, Eileen Collins koja je bila na čelu svemirskih ekspedicija, Arethu Franklin kao prvu ženu koja je ušla u Rock and Roll Hall of Fame te mnoge druge koje možete pogledati u nastavku. 

Kathryn Sullivan is the first American woman to walk in space. #sheisthefirst @time

Objavu dijeli Luisa Dörr (@luisadorr)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

E.G.

  • Fotografija: Luisa Dörr Instagram

Napišite komentar

Učitaj još