Traži

Ogroman cepelin u Pragu u funkciji odličnog okupljališta za ljubitelje književnosti

Umjetnički projekt

Ogroman cepelin u Pragu u funkciji odličnog okupljališta za ljubitelje književnosti

Text: L.M.F.

Prag je postao bogatiji za jedan odličan namjenski prostor, a riječ je o cepelinu koji služi za okupljanje i održavanje radionica ljubitelja književnosti

Prag je dobio predimenzionirani objekt usred grada. Na krovnoj terasi Dox Center Contemporary Art-a postavljen je svojevrsni drveni cepelin koji se vrlo vjerojatno, iz očitih razloga, nikada neće vinuti u nebesa jer se radi o umjetničkom projektu. Objekt je to koji je namijenjen za javnost, točnije kao prostor za okupljanje umjetnika, literarna druženja, debatiranje o književnosti te razne radionice. Riječ je o inovativnom i maštovitom zdanju koje može primiti do 120 ljudi, a nastao je suradnjom osnivača spomenutog centra i nagrađivanog arhitekta Martina Rajnisa. "Ovaj naš doprinos suvremenoj umjetnosti je u biti način za naše povezivanje s domenom književnosti" kazao je Rajnis. Inače, objekt cepelin ima i naziv "Gulliver" po fiktivnom protagonistu iz poznatog djela "Guliverova putovanja" autora Jonathana Swifta. 

Ogroman cepelin u Pragu u funkciji odličnog okupljališta za ljubitelje književnosti (фото 1)Ogroman cepelin u Pragu u funkciji odličnog okupljališta za ljubitelje književnosti (фото 2)Ogroman cepelin u Pragu u funkciji odličnog okupljališta za ljubitelje književnosti (фото 3)Ogroman cepelin u Pragu u funkciji odličnog okupljališta za ljubitelje književnosti (фото 4)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    buro247.au
Učitaj još