Traži

Ne želimo rupu u eteru! Radio Student treba vašu i našu pomoć

"Nek´se daleko čuje" za njihov 21. rođendan

Radio Student ne vidite na velikim plakatima, ne čujete na autocesti niti na TV reklamama, no unatoč tome što imaju samo lokalnu frekvenciju, osvojili su srca slušatelja diljem Hrvatske, a i šire. Sada im je potreban novi odašiljač jer u suprotnom im prijeti ono najgore - prekid emitiranja!

Dana 31. listopada 1996. s emitiranjem je krenuo Radio Student (100.5 MHz), tada jedina studentska radio postaja u Zagrebu. Bila je to pionirska odluka da s emitiranjem počne radio kojim upravljaju isključivo studenti, koji imaju zajedničku strast - zvuk i informaciju.

Kao pioniri, već 21 godinu rade kao rasadnik za nove generacije novinara, tehničara i glazbenih djelatnika, inovacije, aktivizma, kritičkog promišljanja i korektnog izvještavanja. Neki od vas i nas koji smo upravo na Radio Studentu odradili svoju praksu, mogu i reći, da smo pioniri pogrešaka: krivih izgovora, loših naglasaka, rupa u eteru, zamuckivanja… No, s obzirom na to da je radio živi medij iza kojeg stoje ljudi, tako stoje i pogreške. Pogreške od kojih su svi nešto naučili, pa tako njihov mali studio i režiju, danas pamte profesionalci koji se tih pogrešaka rado sjećaju. One su ih dovele tamo gdje jesu, uvažavajući tu grešku kao priliku za učenje.

Ne želimo rupu u eteru! Radio Student treba vašu i našu pomoć (фото 1)

Kako za sada stvari stoje, 21. godinu proslavit će na jednako starom odašiljaču jer je novi nenadano otišao u ropotarnicu prošlosti. Da i oni ne bi završili tamo, moraju kupiti novi odašiljač jer iako 21 godina za čovjeka znači mladost, za tehniku znači - starost. A starost u ovom smislu podrazumijeva jednu veliku, kontinuiranu rupu u eteru na kojoj je stanovao Radio Student. Kako bi izbjegli tu rupu u eteru, i postali još jedan mrtvi medij u Hrvatskoj, započeli su crowdfunding kampanju Nek' se daleko čuje! za kupnju novog odašiljača. Potrebno im je vrtoglavo visokih 60 tisuća kuna, a kako se taj iznos ne uklapa u studentski budžet, obraćaju se nama i vama - njihovoj vjernoj publici.

Pomoć i potporu koju ste im davali svih ovih godina, sada trebaju više nego ikad, a kako kažu, oni će vam je i uzvratiti! Odaberite neke od perkova i pomozite Studentu da na 100,5 MHz i dalje bude radio koji nije za svakoga, ali je za tebe. Ako im želite pomoći, kliknite ovdje. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

L.M.F.

  • Fotografija: PR

Napišite komentar

Učitaj još