Traži

Što raditi ovaj vikend u Zagrebu?

Vodič za produženi vikend

Što raditi ovaj vikend u Zagrebu?

Tekst: V.Š.

Ako ste ovaj duži vikend odlučili ostati u Zagrebu, neće vam nedostajati apsolutno ništa (osim mora), jer je ponuda u gradu jako bogata

Četvrtak, petak, subota, nedjelja i ponedjeljak. Zvuči sjajno imati dan više za puniti ili hm, prazniti baterije u Zagrebu. Sigurni smo da većina od vas planira roštilje na otvorenom ako vrijeme posluži, ali osim roštilja ovaj vikend u Zagrebu možete (kao i uvijek) otići na dobru kazališnu ili kino predstavu, tulum ili party, izložbu ili pak posjetiti neku novu gastro adresu. Mi donosimo nekoliko prijedloga o tome što je trenutno vruće u gradu, a može vam uvijek poslužiti kao opcija. 

Što raditi ovaj vikend u Zagrebu? (фото 1)

Krećemo s kulturom koja idealno sjeda baš za kraj tjedna, a na repertoaru se nudi nekoliko sjajnih stvari koje možete posjetiti. Već danas možete posjetiti kazalište Gavella koje nudi svoje izdanje projekta G točka #6: Grad u Gavelli na kojem će ovog puta gostovati Drago Glamuzina, Zlatan Vehabović i Josipa Lisac, a razgovarat će O jednoj mladosti, figurativnom slikarstvu, Everestu, poeziji, muzici, umjetnosti, radu i talentu. S nima će razgovarati Zoran Ferić, Ivan Jozić i Vladimir Šagadin, a za glazbu će se pobrinuti kantautorica LUCE. Ulaz je besplatan, ali su mjesta ograničena. 

Ako ste ipak raspoloženi za kazališne predstave onda je pravo vrijeme da otrčite po svoje ulaznice za predstavu o kojoj trenutno svi pričaju, a radi se o novom uratku Krešimira Dolenčića naziva "Narodni heroj Ljiljan Vidić" koja obiluje nekorektnim i pomalo uvrnutim humorom, a prikazuje se u petak u 20h. U subotu imate priliku pogledati još jedan sjajan komad u Zagrebačkom kazalištu mladih, a radi se o predstavi "Črna Mati Zemla". 

Što se tiče clubbinga ili onog što je najbliže tome, u Swankyju je zabava počela već jučer i nastavlja se svaki dan sve do nedjelje. U petak vas očekuje zagrijavanje za party Sutra je subota, a u subotu možete prošetati na Silk Road w. Dj Carlito & Zac, a u nedjelju možete uživati u ljenčarenju na terasi. Klub Masters također ima za svakoga ponešto, a danas možete doći na Event Masters 444 vol. 4 i poslušati rezidente kluba i uživati u glazbi od 20 do 2 ujutro. U Funk klubu u Tkalčičevoj je standardno veselo uz odličnu glazbu, a program možete pogledati i ovdje. 

Što raditi ovaj vikend u Zagrebu? (фото 2)

The Garden Brewery garantira dobru zabavu već ovaj petak kada im u goste stiže Craig Charles, mnogima poznat po ulozi u seriji Crveni patuljak koji će spremno predstaviti zvuke ljeta, a za pultom će mu se priključiti i Hrvatska Funk Delegacija. Subota također ima svojeg asa u rukavu, a to je Sergio koji će vas rasplesati čim krene sa svirkom. Plus, u ponudi je i ganc novo pivo tako da se svakako isplati potegnuti do Žitnjaka. 

Pločnik danas ima večer preslušavanja albuma "System Error" hrvatskog reggeae benda "Brain Hollidays", u petak Vesna Pisarović promovira svoj novi album balada 'Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook', a u subotu možete plesati uz zvuke Dj dvojca Garmisch-Partenkirchen. 

Ako ste raspoloženi za kino, onda je pravo vrijeme da posjetite Kinoteku koja je prošli tjedan otvorila svoja vrata i vratite se u prošlost s filmskom projekcijom Fitzzarldo iz 80-ih ili u nešto bližu prošlost uz film Operacija Artik. Ulaz na sve projekcije je besplatan. 

Što raditi ovaj vikend u Zagrebu? (фото 3)

U Muzeju suvremene umjetnosti je trenutno postavljena odličan izložba umjetnika Brace Dimitrijevića - retrospektiva koja prikazuje sve najvažnije faze stvaralaštva jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu koji je od kraja 1960-ih do danas ostvario iznimnu međunarodnu karijeru.  

Gdje god krenuli, dobro se zabavite i uživajte u dugom vikendu! 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Promo
Učitaj još