Traži

Haustor Haus ima neke nove delicije, a mi smo ih sve isprobali! Reći ćemo samo da jedva čekamo ponovno

Evo što je sve predstavljeno u sklopu "Foodballerke"

Haustor Haus ima neke nove delicije, a mi smo ih sve isprobali! Reći ćemo samo da jedva čekamo ponovno

Tekst: E.G.

Gastronomska ponuda Zagreba je i dalje jača, a brojni Zagrepčani i turisti svakodnevno pokazuju kako su je voljni pratiti. Dokaz tome je i uspjeh trenutno najpopularnijeg gastro festivala u gradu, Foodballerke. Nedavno smo posjetili focaccia festival te odabrali 5 jela koja su nam se najviše svidjela. Među njima se našla i focaccia novog zagrebačkog restorana smještenog u Masarykovoj ulici, "Haustor Hausa". Tim predvodi mladi chef Lovro Smetiško, čovjek s višegodišnjim iskustvom rada u inozemstvu, koje uključuje i Michelin restorane. Stoga, nismo nimalo dvojili kad smo dobili poziv na predstavljanje novog jelovnika. Predstavljanje je održano u sklopu već spomenutog festivala Foodballerka, a osim jela koja će se naći u ponudi restorana, predstavljena su i jela posebno osmišljena za ponudu festivala.

Haustor Haus ima neke nove delicije, a mi smo ih sve isprobali! Reći ćemo samo da jedva čekamo ponovno (фото 1)

Chef Smetiško nas je odmah na početku osvojio svojim vrlo simpatičnim i nepretencioznim pristupom, naglašavajući kako ne voli kad se o jelima govori kao revolucionarnima ili kao nečemu što nitko još nikad nije imao priliku probati. Ipak, kazao je kako se njegova kuhinja bazira na vrhunskoj kvaliteti namirnice i punim okusima. Ono što smo kušali u to nas je i uvjerilo. Za početak je poslužen foie gras uz Čamak pjenušac, nakon toga su uslijedile Jakobove kapice uz Kurtalj Rose pjenušac, a kao treći slijed smo probali obraze iberijske svinje uz Kos Crni Pinot, što smo proglasili definitivnim favoritom ponude. Servirana brioche peciva su bila savršeno ukusna, meso mekano i precizno začinjeno, a okusi su se fantastično nadopunjavali. Nakon toga smo kušali i juneći burger (infuziran s koštanom srži) koji je također bio vrlo sočan i ukusan, posebno kad se konzumira s Grgurevićem Plavcem malim, a za kraj smo kušali i vege verziju, odnosno tofu burger s aromatičnim biljem, uz dodatak Štamparovog Sauvignona. S iznimkom foie grasa i Jakobovih kapica, ova ćete jela moći do 15. srpnja kušati na kućici u sklopu Foodballerke, a mi vam najiskrenije preporučujemo da to i učinite.

Haustor Haus ima neke nove delicije, a mi smo ih sve isprobali! Reći ćemo samo da jedva čekamo ponovno (фото 2)

Haustor Haus ima neke nove delicije, a mi smo ih sve isprobali! Reći ćemo samo da jedva čekamo ponovno (фото 3)

Haustor Haus ima neke nove delicije, a mi smo ih sve isprobali! Reći ćemo samo da jedva čekamo ponovno (фото 4)

Haustor Haus ima neke nove delicije, a mi smo ih sve isprobali! Reći ćemo samo da jedva čekamo ponovno (фото 5)

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Goran Kovačević

Napišite komentar

Učitaj još