Traži

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu

Nordijski fine dining s potpisom Aquavit

Tekst: V.Š.

Prvi restoran Aquavit otvoren je na Manhattanu davne 1987. godine i danas se može pohvaliti s dvije osvojene Michelinove zvjezdice

Kultni njujorški restoran koji je specijaliziran isključivo za fine dining inspiriran nordijskom kulturom, sada je svoja vrata otvorio na londonskoj adresi St. James Market (1 Carlton Street) u centralnom dijelu Londona. Menadžer restorana koji živi u Londonu jednostavno je bio oduševljen koliko je Velika Britanija prihvatila nordijsku kulturu, te je jako uzbuđen što je sada postao dio stvaranja mjesta gdje će i Londonci i Skandinavci podjednako moći uživati u vrhunskim delicijama koje izlaze iz kuhinje restorana Aquavit. Na ovom mjestu od jutra do večeri možete okusiti zalogaje inspirirane Skandinavijom, odnosno autohtonim namirnicama. Tako se na tanjurima najčešće nalaze različite vrste morskih plodova i riba, gljiva, šumske divljači i raznolikog bobičasto voće.

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 1)

Sezonske namirnice su obavezne, a gosti mogu uživati i u švedskom stolu koji se sastoji od tradicionalnih nordijskih jela kao što su plodovi mora, škampi, haringe i divlje srne. Na meniju možete pronaći i pomno osmišljene tanjure u vrijeme doručka. Također se jako velika pažnja polaže i na pića koja prožima duh Skandinavije iz 15. stoljeća. Osebujni začini kao što su kumin i kopar često su korišteni u pićima, a u skandinavskim zemljama povezani su s proslavama kao što su Božić i Uskrs ili uz meni koji se sastoji od rakovica. Popis koktela slavi uglavnom klasične recepte svima poznate, ali u sebi imaju mali zaokret. Ovo mjesto se čini idealnim za upoznavanje skandinavske kuhinje, a sudeći po statusu koje ima do sada, sigurno će postati jedno od omiljenih mjesta stanovnicima Londona i mnogobrojnim turistima. 

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 2)

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 3)

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 4)

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 5)

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 6)

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 7)

Jedan od najpopularnijih njujorških restorana od sada i u Londonu (фото 8)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više