Traži

Kako napraviti savršen doručak sa smokvama, cimetom i jogurtom?

Prema receptu Jamieja Olivera

Kako napraviti savršen doručak sa smokvama, cimetom i jogurtom?
Slavni chef Jamie Oliver vam za početak dana predlaže neodoljivu toplo-hladnu kombinaciju

Kad su maštoviti recepti u pitanju, Jamieju Oliveru apsolutno vjerujemo, pogotovo zato što ih, za razliku od mnogih koje predlažu njegovi kolege, doista možemo i slijediti. Povremeno ćete naići na kakav egzotičniji sastojak, ali procedura pripreme će uglavnom biti jednostavna. Inspiraciju za doručak smo ovaj put potražili na njegovoj službenoj stranici, i pronašli je odmah! Kombinacija jogurta, smokve, cimeta i granole nas je osvojila na prvu, a u nastavku vam donosimo i recept.

Sastojci

8 zrelih smokvi

1/4 žličice cimeta

4 žlice nezaslađenog soka od naranče

4 žlice meda

150 g kupina

600 g grčkog jogurta

4 žlice granole

2 žlice pistacija (bez soli)

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Prepolovite smokve te ih posložite u obloženu posudu za pečenje, i to tako da zarezana strana gleda prema gore.

3. Napravite nadjev od meda, cimeta i soka naranče te ga ravnomjerno prelijte preko smokvi. Pecite oko 15 minuta.

4. Izvadite smokve iz pećnice, posipajte ih kupinama te sve skupa vratite u pećnicu na 3 minute. 

5. Jogurt rasporedite u 4 posude i dodajte mu smokve. 

6. Ukrasite s pistacijama i granolom te prelijte sokom nastalim tijekom pečenja.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

E.G.

  • Fotografija: Jamieoliver.com

Napišite komentar

Učitaj još