Traži

Možete li odoljeti sirovoj torti od bijele čokolade i malina?

Recept s bloga "Zelenarium"

Možete li odoljeti sirovoj torti od bijele čokolade i malina?
Donosimo vam jednostavan i ukusan recept s kojim ne možete pogriješiti!

Jeste li već kušali sirove slastice? Ako niste, pravo je vrijeme da to promijenite, i to tako da sami spravite jednu. Unatoč uvriježenom mišljenju, savršena slastica ne mora biti termički obrađena da bi bila ukusna ili imala zadovoljavajuću teksturu. Ne vjerujete li, savjetujemo vam da obratite pažnju na sjajni blog Zelenarium, na kojem ćete pronaći sve što trebate znati o finim i zdravim stvarima- i to uglavnom sirovim. Danas vam donosimo recept za neodoljivu sirovu tortu od bijele čokolade i maline, a o čemu je točno riječ, provjerite u nastavku.

Možete li odoljeti sirovoj torti od bijele čokolade i malina? (фото 1)

Sastojci

Podloga: 1 šalica badema, 6 datulja, 20 grama kokos maslaca, vanilija u prahu s vrha žlice

Krema od bijele čokolade: 2 šalice indijskih oraščića, 60 mililitara limunovog soka, 60 mililitara meda, 50 grama kokosa maslaca, 60 grama kakao maslaca, 1/2 žličice vanilije u prahu, prstohvat soli

Preljev od malina: 250 grama malina, 3 žlice meda, 60 grama kakao maslaca

Priprema

Podloga:

Kalupu za torte odvojite obruč i na podlogu stavite papir za pečenje. Vratite obruč, zategnite ga i izrežite višak papira za pečenje. Tako ćete dobiti neljepljivu podlogu za podlogu torte. Datuljama odstranite koštice i narežite ih na manje komade. Kakao maslac rastopite u dehidratoru na 46 stupnjeva Celzijusa ili na vodenoj kupelji. Bademe i vaniliju u prahu izmiksajte u multipraktiku, ali ne u potpunosti do strukture brašna nego malo grublje. Dodajte datulje i miksajte dok se skroz ne poveže. Na kraju dodajte i rastopljeni kakao maslac i miksajte dok se ne počne lijepiti. Podlogu dobro rukama utisnite u kalup i odložite u hladnjak dok ne završite kremu i preljev.

Možete li odoljeti sirovoj torti od bijele čokolade i malina? (фото 2)

Krema od bijele čokolade:

Indijske oraščiće namočite u vodi 2 sata prije pa ih isperite i iscijedite. Kakao i kokos maslac rastopite u dehidratoru na 46 stupnjeva Celzijusa ili na vodenoj kupelji. Sve sastojke za tortu, osim kakao i kokos maslaca, ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte kakao i kokos maslac i miksajte još malo. Prelijte kremu iz blendera u posudu i držite na toplom mjestu dok ne završite miksanje preljeva od malina.

Preljev od malina:

Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih dobro otopite, neka budu sobne temperature, kako se kakao maslac ne bi skrutnuo prilikom miksanja. Kakao maslac rastopite u dehidratoru na 46 stupnjeva Celzijusa ili na vodenoj kupelji. Prvo u blenderu izmiksajte sve sastojke za preljev, osim kakao maslaca. Potom dodajte i kakao maslac pa miksajte još malo. Kremu od bijele čokolade ulijevajte paralelno s preljevom od malina. Na kraju malo izmiješajte vilicom kako biste dobili prošaranu tortu. Odložite u zamrzivač na 2-3 sata. Ako ćete tortu držati u zamrzivaču, uvijek ju izvadite na sobnu temperaturu pola sata prije serviranja.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

E.G.

  • Fotografija: Zelenarium

Napišite komentar

Učitaj još