Traži

Novi zagrebački bar koji morate posjetiti

Dežman Bar

Novi zagrebački bar koji morate posjetiti
Na mjestu legendarne "13-ice" u Dežmanovom prolazu otvoren je novi bar koji će sigurno privući brojne Zagrepčane, pogotovo u nadolazećim proljetnim mjesecima

Već mjesecima Zagrepčani gledaju radove u bivšoj "13-ici" i pitaju se što će niknuti na ovoj frekventnoj lokaciji. Pozicija u centru grada, koja je prije koju godinu oživjela otvorenjem Velveta, Floresa i galerije Bon Ton, sad je dobila novog stanovnika u obliku malenog i sofisticiranog Dežman Bara koji bi mogao postati oštra konkurencija na zagrebačkoj gastro sceni, a koja odnedavno vrvi bistroima i barovima koji poslužuju sitne zalogaje, kavu i vina. Dovoljno je napomenuti kako iza ovog projekta stoje vrhunski stručnjaci koji su otprije poznati zagrebačkim gastro entuzijastima. Tim čine Masterchef Christian Cabalier, menadžerica Andrea Klemenčić, konzultant Stefano Zafaranić i chef kuhinje Marko Matei, koji je bivši sudionik TV showa Masterchef.

Dežman

Ovaj tim odlučio je udružiti kreativne i poslovne snage te ponuditi osvježavajuć koncept s brojnim novitetima. Jedan od njih je bezglutenski kruh koji samo za Dežman Bar peče Katarina Komarica. U Dežman Baru pronaći ćete i domaću focacciu od bio brašna s ružmarinom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Menadžerica bara, Andrea Klemenčić, kazala nam je kako je kvaliteta namirnica primarna: "Cilj nam je ponuditi gostima što kvalitetnije namirnice po pristupačnoj cijeni. Koristimo bio proizvode za pripremu hrane i slastica (bio maslac, bio brašno...), domaća jaja, svježe meso s Dolca, kao i bio mlijeko kod posluživanja kave, što je rijetkost. Od ulja se koristi samo bio ekstra djevičansko maslinovo ulje, suncokretovo ulje i ulje sezama. Naši začini su iz Azije, Indije, Maroka, Mediterana, a koristimo isključivo svježe začinsko bilje. Pileće meso koje se koristi u sendvičima je miješano bijelo i tamno meso. Povrće, kao i salate koje će se servirati u sendvičima, varirat će po sezoni. Isto vrijedi za juhe te ostale sezonske proizvode koje ćemo imati u daljnjoj ponudi."

Čokoladni san by Christian Cabalier

Na jelovniku se nalazi vijetnamski "Bahn Mi", sendvič koji je proglašen najboljim sendvičem na svijetu, ali i popularni brazilski nacionalni sendvič "Bauru". Gosti mogu kušati prhke kroasane s Nutellom ili marmeladom, te slane kroasane. Na listi je nekoliko vrsta pašteta, pečeni camembert sa začinskim biljem, pita Slavonika, bezglutenski kolač od badema, limuna i palente, čokoladni san Christiana Cabaliera, razne krostate, juhe i tartovi.

Bezglutenski kolač od badema, limuna i palente

Ljubitelji kave također će doći na svoje. Dežman Bar nudi dvije vrste vrhunske Arabice blend, Brazil i Etiopija, te single Guatemala, koje se prže u Cogito Coffee pržionici. U ponudi je i bogati izbor organskih čajeva, finih austrijskih punčeva, organskog ledenog čaja, prirodnih sokova, piva, finih Aura rakija iz Buzeta, talijanske Grappe od čokolade, japanskog whiskeyja Hakushu, dok od vina možete odabrati među šest pjenušavih vina, desetak bijelih te desetak crvenih, a sve to iz Hrvatske i svijeta po pristupačnim cijenama. Gosti će moći ponijeti dio Dežman iskustva iz malenog Dežman shopa u kojem će se nuditi kava, organski čaj i bezglutenski kruh.

Više o Dežman Baru saznajte na službenoj Facebook stranici.

Dežman

Dežman

Dežman

Dežman

Dežman

Dežman

Dežman

Dežman

Dežman

Dežman

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Ana Pavić

  • Fotografija: John Pavlish

Napišite komentar

Učitaj još