Traži

Čokoladni mousse od samo dva sastojka? Da, može!

Jednostavno i ukusno

Čokoladni mousse od samo dva sastojka? Da, može!

Tekst: E.G.

Visoke ljetne vrućine nekako traže laganije slastice ili pak šećere koje dobivamo iz voća. No, tko može odbiti čokoladni mousse, neovisno o tome u kojem se godišnjem dobu nalazili? Danas vam donosimo nešto drugačiji recept za desert koji obožavamo, i to upravo prilagođen temperaturama s kojima se svakodnevno nastojimo nositi. Mi smo uvjereni da recept sadrži sve što na ovih dana treba: lagane sastojke i jednostavne korake koji vam neće oduzeti puno vremena. Lagana čokoladna kremasta tekstura i samo dva sastojka su bila dovoljna da se odlučimo okušati u njegovoj pripremi, a evo i što nam je sve trebalo!

Sastojci (za 4 porcije)

200 g kvalitetne čokolade

200 ml vode

Po želji: tučeno vrhnje, tostirani orašasti plodovi

Priprema

1. Čokoladu istrgajte na manje nepravilne cjeline i stavite u veliku zdjelu.

2. Uzavrijte vodu i prelijte je preko čokolade te miješajte dok se ne rastopi.

3. Zdjelu s čokoladom stavite iznad posude napunjene ledom i pjenjačom miješajte dok se ne zgusne, za što će vam trebati nekoliko minuta. Željena tekstura je takva da se lijepo uzima žlicom, odnosno da ne bude prerijetka. No, pazite i da ne dođete do preguste teksture, zbog čega savjetujemo uklanjanje s leda nešto ranije od onog što vam se na prvi pogled čini. Ako se to ipak dogodi, zdjelu s čokoladom kratko držite iznad prokuhane vode. 

4. Mousse poslužite na sobnoj temperaturi, budući da će ga hladnoća nepotrebno stvrdnuti. 

5. Po želji dodajte vrhnje, orašaste plodove, voće...

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Buro247.my

Napišite komentar

Učitaj još