Traži

Pravo je vrijeme da se okušate u pripravi domaćeg pekmeza od ribizli!

Recept s bloga "Domaćica"

Pravo je vrijeme da se okušate u pripravi domaćeg pekmeza od ribizli!

Tekst: E.G.

Ako i vi spadate u one koji su se oduvijek željeli okušati u pripremi domaćih pekmeza, ali su to stalno odgađali pod izlikom da nemaju vremena ili da je proces kompliciran, sad je vrijeme da o svemu još jednom razmislite. Naime, na jednom od naših omiljenih gastronomskih blogova, Domaćica, pronašli smo neodoljivi recept koji baš nikoga neće obeshrabriti. Kako kaže autorica Sanja Mijac, pekmez je gotov kroz svega 15 do 20 minuta, rezultat je odličan, a može činiti i originalni poklon. U nastavku doznajte kako ga pripremiti!

Sastojci
  • 1 kg očišćenih ribizli
  • 600 g šećera
Priprema
  1. Ribizle očistite i operite, dodajte im šećer i stavite sve skupa u lonac.

  2. Kuhajte otprilike 15-20 minuta. Pekmez će vam se još možda činiti rijetkim, no stajanjem će se stvrdnuti i biti taman.

  3. Ukoliko želite pred kraj kuhanja pekmeza možete dodati malo konzervansa.

  4. Za to vrijeme dok vam se pekmez kuha sterilizirajte staklenke.

  5. Pećnicu upalite na 100 °C i ostavite da se grije.

  6. U veću tepsiju ulijte vode da prekrije dno, u tepsiju s vodom naslažite oprane staklenke pa sve skupa stavite u pećnicu na rešetku.

  7. Sušite u zatvorenoj pećnici dok na staklenkama više nećete vidjeti kapljice vode - oko 10 minuta.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    domaćica

Napišite komentar

Učitaj još