Traži

Sirova torta s malinama, borovnicama ili kupinama koja izgleda božanstveno

Recept s bloga Domaćica

Sirova torta s malinama, borovnicama ili kupinama koja izgleda božanstveno

Urednik: L.M.F.

"Volim ove jednostavne kombinacije koje ne zahtijevaju previše sastojaka, a volim da su i sastojci većinom dostupni svagdje, pa ako sam ja sve ove pronašla u Virovitici, vjerujem da ćete i vi pronaći kod sebe gdje god se nalazili. Kod sirovih torti obožavam i to što su gotove za 15-ak minuta, sama priprema jel, hlađenje kod njih traje nešto duže. Torta na fotografijama se recimo hladila otprilike četiri sata i bila je kremasta, a ukoliko volite da je više sladoledna, hladite ju duže" otkrila je Sanja Mijac, jedna od naših omiljenih gastro blogerica i autorica bloga Domaćica na kojem smo pronašli ovaj recept za sirovu torta s malinama, borovnicama ili kupinama...

Sastojci:

Sastojci za podlogu:
20 datulja
110 g mljevenih badema

Sastojci za kremu:
200 g indijskih oraščića
4 žlice kokosovog ulja (prethodno rastopljenog ukoliko vam nije u tekućem stanju)
4 žlice javorovog sirupa ili meda (može više manje žlica, po ukusu)
60 g malina ili borovnica, kupina...
sok 1 limuna
korica 1 limuna (ako ne želite staviti koricu, možete koristiti limun šećer)
1 dcl kokosovog mlijeka (možete koristiti i kravlje u nedostatku)

Sirova torta s malinama, borovnicama ili kupinama koja izgleda božanstveno (фото 1)

Priprema:

Indijske oraščiće za kremu je potrebno namočiti u vodi preko noći ili u vrućoj vodi barem 4 sata. Datulje također namočite u toploj vodi otprilike 10 minuta. Zatim ih ocijedite. Datuljama dodajte mljevene bademe i sve skupa izblendajte ili usitnite štapnim mikserom. Pripremite si kalup od 18 cm, dno mu obložite masnim papirom za pečenje kako biste tortu kasnije lakše prenijeli na željeni tanjur ili postolje. Podlogu od datulja rasporedite na dno kalupa. Kremu pripremite tako da ocijedite indijske iz vode, stavite ih u blender, dodajte im druge sastojke i sve skupa izblendajte dok krema ne postane kremasta. Kremu prelijte preko podloge. Kalup obložite s nekom folijom (prozirnom ili alu.) Stavite da se hladi u zamrzivaču barem nekoliko sati. Kasnije je možete držati i u hladnjaku. Ukoliko ćete je stalno držati u zamrzivaču, dobro je izvaditi je van 10-15 minuta prije serviranja.

*Domaćica u suradnji s Kenwood Hrvatska

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Domacica.com.hr

Napišite komentar

Učitaj još