Traži

Tart s bobičastim voćem je uvijek odlična opcija ljeti

Recept s bloga Uvijek gladna

Tart s bobičastim voćem je uvijek odlična opcija ljeti

Tekst: L.M.F.

Ako volite tart i bobičasto voće, onda imamo nešto za vas. Tart s bobičastim voćem u kojem ćete uživati u svakom zalogaju, a jedan sjajan recept pronašli smo na gastro blogu Uvijek gladna koji nam je totalno otkriće. Kako ga pripremiti doznajte u nastavku gdje donosimo detaljni recept, a onda se zasluženo prepustite ovoj uvijek dobrodošloj slastici koja uz sve izgleda vrlo atraktivno i efektno... 

Sastojci

Prhko tijesto
180 g oštrog brašna
90 g maslaca
2 žlice šećera
prstohvat soli
malo burbon vanilije
1 jaje
malo hladne vode

Krema
250 g mascarpone sira
300 g slatkog vrhnja
sok i korica jedne limete
nekoliko listića mente
1-2 žlice šećera u prahu ili meda
bobičasto voće

Tart s bobičastim voćem je uvijek odlična opcija ljeti (фото 1)

Priprema

Za prhko tijesto u zdjelu stavite suhe sastojke, dodajte hladan maslac narezan na kockice. Trljajte maslac u suhe sastojke dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Ili upalite KitchenAid (ili drugi mikser), stavite paddle nastavak i stavite u prvu brzinu. Dodajte jaje i umijesite tijesto. Ako je potrebno dodajte malo hladne vode. Tijesto oblikujte u kuglu, spljoštite u disk i umotajte u prozirnu foliju. Stavite ga u hladnjak na 30 minuta. Kada je tijesto odmorilo, razvaljate ga i prebacite u kalup koji ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili. Izbockajte ga vilicom i stavite u zamrzivač na 30 min. Pecite na slijepo 15-ak minuta na 180 C. Za kremu u zdjelu stavite sve sastojke i miksajte. Za minutu imate gotovu kremu. Samo pazite da ne premiksate smjesu. U hladno tijesto rasporedite kremu i nabacite voće. Poslužite odmah i nestat će još brže. Ako nemate kuglice za pečenje i ne da vam se zezati s utegom u obliku slanutka, a tart morate ispeći na slijepo, najlakše vam je da ga smrznete kako biste spriječili stiskanje tijesta.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Uvijek gladna

Napišite komentar

Učitaj još