Traži

Što kažete na brzu roladu s cimetom, čokoladom i jabukama?

Recept s bloga "Hleb i lale"

Što kažete na brzu roladu s cimetom, čokoladom i jabukama?
Uživanje u vikendu će biti potpuno uz ovu jednostavnu i ukusnu slasticu

Ako redovito pratite kulinarske blogove, onda znate da ćete tamo, uz obilje sjajnih recepata, često pronaći i neke činjenice s kojima uopće niste bili upoznati. Primjerice, jeste li znali da je 4. listopad svjetski dan rolada s cimetom? Nismo ni mi, ali smo naučili čitajući jedan od omiljenih blogova, Hleb i lale. Doznavši to, jedino se prikladno činilo da vam danas predstavimo recept za jednu od brojnih inačica ove odlične slastice, s neodoljivim dodatkom čokolade i jabuke. Uživajte!

Sastojci 

100 g maslaca od badema

2 žlice javorovog sirupa (ili šećera)

1 veća jabuka (naribana i ocijeđena)

1/2 žličice cimeta

100 g crne čokolade


Tijesto:

2 žlice suhog kvasca

1 šalica vode

1/3 šalice ulja

8 žlica šećera

1 jaje

1/2 žličice soli

1 žličica cimeta

3 žlice glatkog brašna

1 jaje za premazivanje

1 šaka isjeckanih badema za dekoraciju

Što kažete na brzu roladu s cimetom, čokoladom i jabukama? (фото 1)

Priprema

1. Prvo pripremite filu. Naribajte jabuku i ocijedite višak tekućine. U posudi pomiješajte maslac od badema, javorov sirup (ili šećer) i cimet. Naribajte čokoladu i ostavite sa strane.

2. U posudi u kojoj ćete mijesiti rastopite kvasac u toploj vodi. Dodajte šećer i ostavite par minuta da kvasac proradi. Dodajte ulje, umućeno jaje, cimet, sol i polako dodajte količinu od 3 šalice brašna. Mijesite oko 10 minuta ručno ili 6 minuta mikserom s nastavkom za tijesto. Kad se dobije glatko tijesto koje se ne lijepi za rubove posude, tijesto prebacite na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik 40x30cm. Namažite mješavinom bademovog putera, cimeta i javorovog sirupa. Pospite jabukama i čokoladom. Pećnicu sada upalite na 220 °C. 

3. Lagano pobrašnite radnu površinu i naraslo tijesto valjkom razvijte u pravokutnik debljine pola centimetra. Tijesto premažite filom skroz do rubova. Zamotajte po dužoj stranici. Roladu režite na dijelove debljine oko 2,5 centimetra.

4. Roladice poredajte u pleh na koji ste stavili papir za pečenje (ili namazali maslacem) tako da ostavite dovoljno mjesta između kako se ne bi dodirivali. Premažite jajem i pospite bademima. Pecite između 10 i 12 minuta.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

E.G.

Napišite komentar

Učitaj još