Traži

Što kažete na kruh s bobicama pistacije, medom, cimetom i jogurtom?

Prema receptu Jamieja Olivera

Što kažete na kruh s bobicama pistacije, medom, cimetom i jogurtom?

Text: E.G.

Vikend si zasladite ovim neodoljivom i zdravom slasticom koja vas neće ostaviti ravnodušnima

Recepti slavnog Jamieja Olivera nam baš nikad ne mogu dosaditi, pogotovo ako dolaze u prilagođenoj suvremenoj varijanti sa zdravim i niskokaloričnim namirnicama. Inspiraciju za slasticu koju želimo kušati ovog vikenda smo pronašli u njegovoj novoj kuharici, "Superhrana za svaki dan", koju u Hrvatskoj izdaje kuća Mozaik. Kruh s jajima, bobicama pistacije, medom, cimetom i jogurtom djeluje savršeno, a Jamie Oliver ističe i kako se radi o hranjivom obroku; hrskave pistacije iznimno su bogate klorom, koji naše tijelo treba kako bi u želucu proizvelo klorovodičnu kiselinu, za dobru probavu i sreću probavnog trakta.

Sastojci

2 velika jaja

1 mala zrela banana

muškatni oraščić u prahu

cimet u prahu

2 debele kriške integralnog kruha sa sjemenkama

150 g malina maslinovo ulje

20 g oljuštenih pistacija

4 pune žlice nemasnog običnog jogurta

Manukin med

Priprema

U blenderu izmiksajte jaja, bananu i po 1 prstohvat muškatnog oraščića i cimeta, pa smjesu ulijte u široku, plitku zdjelu. Kruh narežite na kriške debljine 2,5 cm, zatim u dužoj strani svake kriške napravite prorez i malo nožem izdubite kruh da dobijete džep. Prstima u prorez ugurajte maline – strpajte ih što više možete, no pazite da ne potrgate "džep". Kruh položite u jaja i nježno ga pritisnite da se dobro natopi.

U međuvremenu na srednje jak plamen stavite veliku teflonsku tavu, ulijte 1 žlicu ulja, pa ga papirnatim ručnikom razmažite po dnu. Polovicu preostale smjese od jaja ulijte na jednu stranu tave, zatim na njih položite krišku natopljenog kruha, tako da dobijete sloj nalik na palačinku. Isto napravite i u drugom dijelu tave s preostalom smjesom od jaja i kruhom. Pecite od 3 do 4 minute ili dok se sve ne zažuti, a onda s puno samopouzdanja kruh okrenite i ostavite da se i s druge strane ispeče. 

Dok se kruh peče, u mužaru usitnite pistacije – možete ih i popržiti. Prženi kruh poslužite preliven jogurtom, posut pistacijama i s mrvicom cimeta, te preliven s malo meda.

*Porcija ovog jela sadrži: 344 kalorije, 14,4 grama masti, 3,1 grama zasićenih masti, 18,8 grama bjelančevina, 38,2 grama ugljikohidrata, 17,4 grama šećera, 0,9 grama soli, 6,7 grama vlakna

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Jamie Oliver
Učitaj još