Traži

Što kažete na ljubičastu juhu od mrkve i đumbira?

Što kažete na ljubičastu juhu od mrkve i đumbira?

Nas je osvojila!

Urednik: E.G.

Jedan pogled na ovu božanstvenu juhu će biti dovoljan da je poželite napraviti odmah!

Sa sve nižim jesenskim temperaturama se najbolje boriti kakvim ukusnim i toplim domaćim obrokom. Recept za upravo jedan takav obrok smo pronašli na blogu Cooking with the cat, iza kojeg se krije Jelena Markota. Ovu mladu kuharicu, službeno zaposlenu u jednoj IT tvrtki, redovito pratimo i putem njenog Instagram profila, koji je prava vizualna poslastica. Ondje ćete tako naći obilje maštovitih recepata, ali i mnoštvo karakterističnih zelenih i crnih momenata. Ipak, danas vam predstavljamo jedan ljubičasti obrok, točnije juhu od mrkve i đumbira. Kako je pripremiti, provjerite u nastavku!

Sastojci

žlica ulja

2 ljubičaste (a mogu i narančaste/bijele/žute/šarene) mrkve (oko 200 g)

1 manji krumpir (oko 80 g)

½ bijelog batata (može ga zamijeniti krumpir, oko 200 g)

1 manji luk

2 češnja češnjaka

1 komadić đumbira

2 mlada luka

temeljac (oko 1,5 litra, količinu prilagoditi željenoj gustoći)

sol, papar

Što kažete na ljubičastu juhu od mrkve i đumbira? (фото 1)

Priprema

Sve korjenasto povrće nasjeckamo na ujednačene komadiće (otprilike 1 cm x 1 cm, mrkva može na tanke kolutiće). Češnjak, luk, mladi luk i đumbir sitno nasjeckamo. Na žlicu biljnog ulja stavimo luk i korjenasto povrće i sve lagano posolimo, dinstamo oko pet minuta na srednjoj vatri dok nije malo omekšalo i promijenilo boju, u posudu dodamo češnjak, đumbir, mladi luk, i dinstamo još minutu. Podlijemo temeljcem i kuhamo dvadesetak minuta. Usitnimo štapnim mikserom. Tu će dobar štapni mikser/blender biti od velike pomoći i napravit će one nijanse u teksturi koje čine juhu posebno finom. Ako nemate dobar mikser, juhu uvijek možete procijediti kroz sitno sito i tako dobiti ekstra glatku i podatnu juhu. Ili ju možete ostaviti i nešto rustikalniju, i dalje je fina. Na kraju dodamo tekućine ako je juha pregusta, još soli i papar po svom ukusu. Ukrasimo chillijem, mladim lukom i korijandrom.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više