Traži

Što kažete na mariniranu mozzarellu za doručak?

Recept s bloga Cukar

Što kažete na mariniranu mozzarellu za doručak?

Urednik: L.M.F.

"Kad imate mozzarellu i jednu rajčicu imate obrok. Gotovo da vam više ništa drugo ne treba. Ok, nije na odmet i koja kap maslinovog ulja i zrno soli, ali to je otprilike to - gozba." poručuje autorica gastro bloga Cukar na kojem smo i pronašli ovaj jednostavan, ukusan recept za obrok koji ćete ljeti rado pripremati...

Sastojci

125 g mozzarelle
200 g mozzarellina
svežanj peršina
1 čili papričica
40 g crnih maslina
1 – 2 režnja češnjaka
200 ml maslinovog ulja
sok pola limuna
1 žličica crvenog papra u zrnu
½ žličice krupne morske soli

za posluživanje
rajčice

rikola
prepečeni kruh

Što kažete na mariniranu mozzarellu za doručak? (фото 1)

Postupak

Mozzarellu narežite na kockice ili je jednostavno natrgajte na manje komade. Peršin, čili i masline nasjeckajte. Češnjak zgnječite. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje i limunov sok pa im dodajte nasjeckani peršin, čili i masline. Dodajte sol i crveni papar pa sve još jednom dobro promiješajte. U staklenu teglu stavite mozzarellu i mozzarelline. Dodajte i zgnječene režnjeve češnjaka. Prelijte sve mješavinom ulja i nasjeckanog povrća. Zatvorite teglicu pa je malo protresite kako bi se svi sastojci izmiješali. Prije konzumacije ostavite u hladnjaku najmanje tri sata, a idealno bi bilo preko noći. Poslužite uz salatu i kruh po izboru.

*Recept je nastao u suradnji s Galbani mozzarellom

  • Fotografija:
    Cukar

Napišite komentar

Učitaj još