Traži

Vikend si zasladite božanstvenom marmeladom od krušaka

Možete li odoljeti?

Vikend si zasladite božanstvenom marmeladom od krušaka

Tekst: E.G.

Krenula je sezona prvih krušaka i pravo je vrijeme da se okušate u pripravi domaćeg pekmeza ove voćke. Jesmo li spomenuli da miriše na medenjake?

Savršeni doručak tijekom vikenda ne mora uvijek značiti obilje namirnica ili nekoliko vrsta jela. Ako pred sobom imate jedan kvalitetan proizvod, može biti sasvim dovoljan za vrhunski obrok. Budući da je krenula sezona prvih krušaka, ovaj vam vikend predlažemo da se okušate u pripravi marmelade od krušaka koja miriše na medenjake i sigurno će vas oduševiti. Recept je s omiljenog bloga Domaćica, a možete ga pronaći u nastavku.

Sastojci (za 4 manje teglice)

  • 1 kg očišćenih krušaka
  • 500 g šećera
  • 1 Dolcela  želin 2:1
  • oko 3 žličice začina po želji

Priprema

  1. Prvo si stavite sterilizirati staklenke. Opis kako se to radi je niže u receptu.

  2. Zatim ogulite kruške, nasjeckajte ih na sitnije i usitnite ih u blenderu.

  3. Kruške stavite u lonac.

  4. U manjoj posudici pomiješajte želin i 2 žlice šećera, zatim to odmah dodajte u kruške, promiješajte i stavite na vatru da kuha.

  5. Sada kada je lonac na vatri dodajte i šećer, stalno miješajte.

  6. Nakon što voće zakuha, kuhajte još 3 minute. Ukoliko želite možete uklanjati pjenu koja će se pojavljivati na vrhu, ali i ne morate. (uklanjanjem pjene s krušaka dobiti ćete malo gušću marmeladu).

  7. Vruću marmeladu lijevajte u vruće, sterilizirane staklenke.

Sterilizacija staklenki
  1. Pećnicu upalite na 100 stupnjeva i ostavite da se grije.

  2. U veću tepsiju ulijte vode da prekrije dno, u tepsiju s vodom naslažite oprane staklenke pa sve skupa stavite u pećnicu na rešetku.

  3. Sušite u zatvorenoj pećnici dok na staklenkama više nećete vidjeti kapljice vode - oko 10 minuta.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Domaćica
Učitaj još