Traži

Vikend si zasladite slasnim semifreddom od kestena

Recept s bloga "Cukar"

Vikend si zasladite slasnim semifreddom od kestena
Na sam spomen jeseni instantno pomislimo i na kestene, zbog čega vam danas predlažemo da isprobate jedan recept u kojem je upravo taj sastojak ključan!

Ako volite kestene, ovaj vikend za vas nema dileme - semifreddo od kestena je nešto što definitivno morate probati! Recept smo pronašli na jednom od naših omiljenih kulinarskih blogova, Cukar, a osvojio nas je odmah. Možda ćete pomisliti kako u kestenima možete uživati i samo ako ih ispečete, a cijeli proces će biti brz i jednostavan, no mogli biste se prevariti. Recept koji vam danas donosimo je upravo izrazito lak za spremanje, a jamačno će vam pokazati neku potpuno novu razinu omiljenog jesenskog ploda. 

Sastojci

750 g kuhanog, očišćenog i pasiranog kestena
150 g šećera u prahu
1 žlica ruma
150 ml slatkog vrhnja

Za nadjev:
2 banane
200 ml slatkog vrhnja za šlag

Za glazuru:
200 g tamne kvalitetne čokolade
1 žlica ED kokosovog ulja

Priprema
  1. Pomiješajte kuhane, očišćene i pasirane kestene sa šećerom, rumom i slatkim vrhnjem.
  2. Kalup za "srneći hrbat" ili duguljasti kalup za kruh obložite prozirnom folijom pa u njega rasporedite smjesu od kestena. Dvije žlice kestena ostavite sa strane.
  3. U sredini smjese napravite veću udubinu pa u nju stavite oguljene banane.
  4. Na kraju istucite 200 ml slatkog vrhnja u šlag te njime premažite banane i popunite sve praznine.
  5. Sve dobro poravnajte i premažite s preostale dvije žlice kestena.
  6. Odložite u hladnjaku najmanje dva sata da se smjesa dobro stisne.
Za glazuru
  1. Nad parom otopite čokoladu i kokosovo ulje.
Slaganje semifredda
  1. Zaleđeni kolač pažljivo izvadite iz kalupa, maknite plastičnu foliju i stavite ga na rešetku.
  2. Odmah ga prelijte otopljenom čokoladom, budite brzi jer će se čokolada brzo stvrdnjavati.
  3. Oprezno prebacite kolač na pladanj za posluživanje, narežite ga na kriške i poslužite.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

E.G.

  • Fotografija: Cukar

Napišite komentar

Učitaj još