Traži

Vikend započnite fenomenalnim brazilskim kruščićima od sira

Recept s bloga "Cukar"

Vikend započnite fenomenalnim brazilskim kruščićima od sira

Tekst: E.G.

Ovaj neobičan i ukusan recept je savršeni uvod u produženi vikend!

Ako ovaj vikend želite iskoristiti za isprobavanje novih recepata, donosimo vam jedan koji bi vam mogao privući pažnju. Pronašli smo ga na jednom od naših omiljenih gastronomskih blogova, a osvojio nas je svojom jednostavnošću. Pão de queijo mali su brazilski kruščići napravljeni od brašna tapioke i sira, pa iako se tradicionalno poslužuju za doručak, mogu biti i sjajna alternativa grickalicama uz piće. Evo kako ih napraviti...

Sastojci

125 ml mlijeka

60 ml maslinovog ulja

½ žličice soli

140 g tapiokinog brašna

1 jaje

50 g ribanog grana padano sira

Vikend započnite fenomenalnim brazilskim kruščićima od sira (фото 1)

Priprema

  1. U loncu debljeg dna pomiješajte mlijeko, ulje i sol. Sve zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok ne zakuha, povremeno i promiješajte.
  2. Kada smjesa zakuha maknite je s vatre i odmah umiješajte tapiokino brašno. Energično sve miješajte drvenom kuhačom kako bi se sastojci povezali u ljepljivo tijesto.
  3. Prebacite sada tijesto u posudu za miksanje i miksajte ga sa spiralnim nastavcima nekoliko minuta kako bi se brže ohladilo.
  4. Kada se tijesto malo ohladi, toliko da ga možete primiti prstima bez boli i pečenja, umiješajte jaje.
  5. Na kraju umiješajte i ribani sir te nastavite miksati kako bi se svi sastojci dobro povezali.
  6. Pomoću male žličice grabite hrpice tijesta, ne veće od 2,5 cm u promjeru, te ih među dlanovima oblikujte u kuglice.
  7. Svaku kuglicu složite na tepsiju obloženu papirom za pečenje vodeći računa o razmaku jer će kruščići narasti u pečenju.
  8. Temperaturu pećnicu sada smanjite na 180°C i u njoj pecite kruščiće 15 – 20 minuta.
  9. Pečene izvadite iz pećnice i pustite ih da se malo ohlade.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Učitaj još