Traži

Vrijeme je za jednu sočnu tortu od kave i oraha

Recept s bloga Domaćica

Vrijeme je za jednu sočnu tortu od kave i oraha

Tekst: L.M.F.

Ovo nije samo torta s kavom i orasima, ima ovdje i griza i čokolade... Mljac!

"Obožavam torte s grizom, odnosno kada brašno zamijenim njime. Kolači uvijek ispadaju puno sočniji, finiji, mirisniji, drugačiji." poručila je Sanja Mijac, autorica gastro bloga Domaćica na kojem smo pronašli ovaj super jednostavan recept za odličan vikend kolač koji možete isprobati već danas…


Sastojci:

100 g tamne čokolade
140 g maslaca
3 jaja
100 g šećera
120 g griza
260 g mljevenih oraha
dva prstohvata soli
1 žličica praška za pecivo
2 dcl mlijeka

Sastojci za preljev:
200 g šećera
2 dcl vode
2 dcl kave

Vrijeme je za jednu sočnu tortu od kave i oraha (фото 1)

Priprema:

Pećnicu upalite na 180 °C i ostavite da se grije. Kalupu za tortu većeg promjera dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite. U manjem lončiću otopite čokoladu i maslac. Jaja i šećer pjenasto izmiksajte dok ne pobijele. Zatim u jaja dodajte otopljenu čokoladu i maslac, griz, mljevene orahe, sol, prašak za pecivo i mlijeko. Sve skupa kratko izmiksajte da se spoji. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 25-30 minuta. Tortu je potrebno preliti preljevom. Njega ćete napraviti tako da u lončiću zakuhate vodu i šećer, kuhajte sve dok se šećer ne otopi, zatim u to dodajte skuhanu kavu. Time prelijte tortu. Tortu ohladite prije serviranja. Ukrasite po želji. Napomena: torta je rađena u pola mjere u kalupu promjera 18 cm.

Vrijeme je za jednu sočnu tortu od kave i oraha (фото 2)

Recept je nastao u suradnji s NESCAFÉ Dolce Gusto Hrvatska

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Domacica.com.hr
Učitaj još