Traži

Beograd report najzanimljivijih mjesta

Donosimo vam top pet trenutno najzanimljivijih mjesta u Beogradu

Beograd report najzanimljivijih mjesta

Trenutno jedan od najzanimljivijih gradova u regiji, grad Beograd doživljava svoje novo kreativno proljeće. Svega tri i pol sata udaljenosti sjajan su razlog da jednu metropolu zamijenite drugom, ukoliko vam padne na um ideja da vam treba promjena za vikend. Ukoliko vam je prvi put u Beogradu, već sam pogled s beogradske tvrđave Kalemegdan na ušće Save u Dunav, Novi Beograd i Zemun bit će dovoljan da se poželite vratiti u toplije vrijeme kada cijeli dio vrvi glazbeno-kulturnim sadržajem, a kupanje u rijeci se spominje kao događaj koji se ne propušta. Odmah do, nalazi se Skadarlija; stari, boemski dio grada, nastao krajem XIX. i početkom XX. stoljeća, kada su njezini kafići bili sjecište najpoznatijih imena kulturnog Beograda. Ta je četvrt često uspoređivana s francuskim Montmartreom i ima puno zajedničkog šarma sa slavnom umjetničkom četvrti u Parizu. Ukoliko se u gradu zateknete za vikend kada se istovremeno događa Oktobarski salon mladih, Jazz festival, Beograd fashion week, sajam mode domaćih dizajnera Moda za poneti, nekoliko otvorenja novih mjesta u gradu pa čak i  koncert Nine Badrić, ne preostaje vam ništa drugo nego zaključiti kako Beograd ima uzbudljiv kulturno-umjetnički život. A za dobar provod trebaju vam dobri vodiči što nama u Beogradu nije nedostajalo. Zahvaljujući našim poznavateljima lokalne gradske scene, Büro 24/7 vam otkriva trenutno najzanimljivija mjesta u Beogradu.

Beograd

Beograd

Jazz Bar Bašta / Male Stepenice 1a

''Bašta'' ujedinjuje kvalitetnu muziku s ukusnim vinima u opuštajućem ambijentu koji krasi predivan pogled na rijeku i Brankov most. U Karađorđevoj 43 nalazi se zgrada čija je izgradnja počela davne 1870. godine i uz čiji se zid krio prostor koji se uz malo truda pretvorio u mjesto za opuštanje pod imenom “Bašta”. Ulaz u ovaj mali raj se nalazi na vrhu stepenica koje vode s Brankovog mosta na rijeku. U večernjim satima iznenaditi će vas mladi jazz band zbog kojeg će vam biti drago da ste baš tamo odlučili popiti čašu vina, dok se preko ljeta najljepše opustiti na otvorenoj terasi.

Beograd

Beograd

Supermarket Concept Store / Višnjićeva 10

Supermarket je zamišljen kao kombinacija dućana, kafića, mjesta za opuštanje i inspiraciju. Na jednom mjestu možete pronaći jedinstvene modne i kozmetičke brendove, dizajnirane predmete za kuću, "limited edition Starke i redizajnirane Startasice, restoran, choco bar, frizerski salon, spa... Naći ćete se na šanku dugačkom 25 metara kako ispijate vruću čokoladu, a slobodni ste i posuditi knjigu, bez obveze da ju morate kupiti. Na izlasku možete izaći s bocom dobrog vina. Supermarket je mjesto gdje možete provesti ugodno popodne, mjesto gdje vam sadržaja neće nedostajati. Možete se pridružiti LomoKino radionici analognog filma ili nedjeljnoj prezentaciji vina. Pohvale za koncept kakav se može vidjet u New Yorku u sklopu Chelsea marketa.  

Beograd

Beograd

Beograd

Beograd

Beograd

Restoran Smokvica / Ulica Kralja Petra 73

Smokvica je jedno od onih mjesta u kojem ćete zaboraviti da ste u milijunskom gradu. Na mirnom i ugodnom mjestu, zaklonjeni ste od gradske buke i pogleda prolaznika. Užitak je sjediti u jednoj od najljepših beogradskih bašti uređenoj u mediteranskom stilu, u kojem dominiraju bijela i zelena boja. Drvo smokve, po kome je dobila ime, osim hlada daje i dozu intimnosti, skriva gradski asfalt i pruža pravi odmor za oči. Nedavno je otvoren i unutarnji dio restorana koji svojom ugodnom atmosferom nimalo ne zaostaje te je idealan za zimske dane. Dok slušate laganu ambijentalnu glazbu možete isprobati osvježavajuće specijalitete s menua ili popiti čašu svježe iscijeđenog soka. Ovaj restorančić vrijedan je posjeta u bilo koje doba dana dok su večernji termini rezervirani za tematske večeri i koktele.

Beograd

Beograd

Beograd

Klasa / Belgrade Design District

Choomich Design District je modni kvart u centru grada koji okuplja najbolje beogradske dizajnere na jednom mjestu, a nastao je po uzoru na svjetske metropole. Ponudu centra  čini tridesetak trgovina afirmiranih dizajnera iz područja mode, nakita, dizajna, a ponuda dizajnerskih imena oživljava se svake sezone. Jedan od novih dućana vrijedan isticanja jest svakako Klasa, otvoren u ožujku ove godine. Devet kolegica s Fakulteta primijenjenih umjetnosti, smjer kostimografije; Sonja Stepanović, Senka Kljakić, Ivana Lazarević, Zorana Stojanović, Katarina Bogdanović, Ivana Stojanović, Sanja Manakoski, Monika Ratković i Teodora Živković udružile su snage pod zajedničkim nazivnikom Klasa  te u kratkom roku, svojim suvremenim i nosivim modnim dizajnom steklo vjernu publiku.

Beograd

Beograd

Beograd

Beograd

Caffe Galerija Centrala / Simina 6
 
Ovaj netipični kafić smješten u strogom centru grada, gornjem Dorćolu, omiljeno je okupljalište Beograđana. Bivši stan preuređen je u kafić što mu daje autentičan šarm nekih umjetničkih vremena. Ako opuštenoj atmosferi pridodamo i sjajnu uslugu te najsimpatičnijeg konobara na svijetu, koji će za vas u prepunom kafiću uvijek iskopati stolac viška, ovo je mjesto koje ne želite zaobići u večernjoj varijanti. 

Beograd

Beograd

 

Tekst i foto: Tina Kovačiček

Tina Kovačiček

  • Fotografija: Tina Kovačiček

Napišite komentar

Učitaj još