Traži

Tri super savjeta kako bi vaše putovanje bilo još jednostavnije i bezbrižnije

Sugestija na tu temu nikad dosta

Tri super savjeta kako bi vaše putovanje bilo još jednostavnije i bezbrižnije

Tekst: L.M.F.

Većina svjetskih putnika itekako zna kako mudro, dobro i planirano putovati. No, uvijek postoje dodatni savjeti kojih bi se bilo dobro pridržavati ako želite da vam putovanje bude što ugodnije i bezbrižnije...

Redoviti svjetski putnici znaju već sve trikove kada je riječ o planiranju putovanja, odnosno odlasku i boravku na nekoj stranoj destinaciji. Osim što znaju kako se na sve moguće načine osigurati, vješti su i u pakiranju, ali i na koji način strateški obići svoju odabranu destinaciju i što nikako ne propustiti. No, čak i njima nije naodmet udijeliti pokoji novi savjet, koji mogu lako primijeniti kako bi putovanje bilo što ugodnije i bezbrižnije, odnosno bez stresa i neugodnih iznenađenja. Leon Logothetis, avanturist, putnik i autor Netflixovog serijala "The Kindness Diaries" je čovjek koji je doslovno obišao cijeli svijet te ima tri sjajna savjeta kako svako putovanje učiniti optimističnim i lijepim iskustvom za dugo sjećanje. 

Tri super savjeta kako bi vaše putovanje bilo još jednostavnije i bezbrižnije (фото 1)

1. Složite si playlistu
Glazba je itekako vezana uz razne uspomene i sjećanja, tako da si prije svake avanture napravite neku playlistu čije će vas pjesme kasnije podsjetiti na sve ono što ste prošli, kao i na lijepe trenutke.

2. Isplanirajte koliko novaca namjeravate potrošiti
Lijepo je imati novaca i seliti se iz hotela u hotel tijekom putovanja, no mnogi će reći kako je dojam još bolji i unikatniji ako vrijeme provodite s lokalcima. Logothetis ne savjetuje da putujete bez novaca, ali da se svakako ograničite nekim iznosom i toga držite. Pokušajte da vam baza ne bude samo turistički, atraktivni dio, nego neki dio izvan svega toga. Ne samo da ćete proći jeftinije, nego ćete doživjeti mjesto onakvo kakvo izvorno jest. Ključ je ostati otvoren prema svemu, znatiželjan i prihvatiti okolinu u koju ste došli.

Tri super savjeta kako bi vaše putovanje bilo još jednostavnije i bezbrižnije (фото 2)

3. Sjetite se uvijek da ste vi zapravo gost
Kada putujete imajte na umu da ste vi stranac i da ste gost u toj zemlji. To znači da je potrebno poštivati njihove običaje i kulturu, a isto tako je bitno prije putovanja po tom pitanju se informirati, istražiti. Imajte poštovanja prema zemlji njenim stanovnicima. Ova stavka je vrlo važna, a mnogi putnici ovaj dio pripreme ne shvate ozbiljno, pa se nerijetko znaju naći i u neugodnim situacijama. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    rawpixel.com,
    Jakob Owens,
    Suhyeon Choi,
    Deanna Ritchie
Učitaj još