Traži

Kako je Nicole Kidman svima očitala lekciju iz oscarovskog odijevanja

Dosadna večer puna bezličnih haljina

Tekst: Ana Pavić

Ako se doista smatrate ljubiteljicom mode onda vam je sinoćnji prijenos s crvenog tepiha najvažnije filmske nagrade bio dug i dosadan

Crveni tepih nagrada Oscar je mjesto na kojem možete pretjerati, stvoren je za dramu, teatar i jedino mjesto na svijetu gdje se mogu prikazati neke od najljepših couture kreacija viđenih na pisti Tjedna visoke mode u Parizu. Pa ipak, glumice i njihovi stilisti su sinoć podbacili u izazivanju tog WOW efekta, zbog kojeg volimo i uopće pratimo ovaj prijenos. Koliko je večer bila nezanimljiva dokazuju i brojne liste najbolje odjevenih koje su predstavljene na inozemnim medijima, a koje su "mršavije" nego ikad. Vogue i neki mediji su na liste stavili glumice koje realno nisu isporučile najbolja izdanja, ali je vidljivo da nose haljine jakih oglašivača te je odabir napravljen iz jasnih marketinških razloga. Zanimljivo je da glumice danas na raspolaganju imaju svakog prokletog dizajnera iz svakog kutka svijeta, a većina njih se i dalje držala recepta balske/maturalne haljine ili pak nečega što je trebalo biti decentno, a ispalo je apsolutno neprimjetno. Istina je da je na tepihu nedostajalo nekoliko jakih ženskih imena koje su modno zanimljive medijima i dizajnerima.

Kažimo to jednostavno: da Nicole Kidman nije jučer prošetala u statement kreaciji kuće Armani Prive i pokazala kako se odrađuje posao na crvenom tepihu, oscarovska večer bi bila modno najdosadnija u povijesti. Kidman je ispoštovala sve ono što se od zvijezde s A liste očekuje - glamur, dramu, dobar stav, samouvjerenost. Izgledala je kao da su joj svi na tepihu asistenti, a to je ono što se traži kada koračate pred očima desetaka milijuna ljudi diljem svijeta, koji Oscare prate iz svojih domova.

Kako je Nicole Kidman svima očitala lekciju iz oscarovskog odijevanja (фото 1)

Od dominantnih trendova (ako tako možemo nazvati tih 4-5 haljina) izdvojile su se šljokice i metalik nijanse. Zlato je odabrala Jennifer Lawrence i to u haljini kuće Dior. Dior nije dobra kuća za Lawrence i to tvrdim od samih početaka ove suradnje. Klasika Diora ne odgovara zaigranoj prirodi Jennifer Lawrence i to je vidljivo iz načina na koji pozira u haljinama ove kuće. Margot Robbie je bila lijepa i elegantna u bijeloj haljini kuće Chanel, ali od nje se očekivalo više jer je realno gledajući jedna od rijetkih glumica nove generacije koja se doista zna odjenuti i čiji stilisti rade dobar posao. Lupita Nyong'o voli riskirati i zato je izrazito cijenim. Ako i pogriješi barem izađe iz dosadnih klasičnih okvira crno-bijelo-bal-maturalne zabave. Ne igra na sigurno i to je čini jako zanimljivom u očima modne kritike. Sinoć je odabrala zlatnu haljinu Atelier Versace koja nije nešto najbolje što sam na njoj vidjela tijekom pohoda na crvene tepihe, ali se barem usudila. Titulu najseksepilnije je odnijela Eiza Gonzalez koja je odjenula izrazito jednostavno žutu haljinu kuće Ralph Lauren. Ova haljina je primjer koliko je dobar fitting važan, a Eizi je pristajala kao salivena. Tako treba izgledati pripijena haljina na zgodnom tijelu.

U galeriji iznad pogledajte nekoliko lookova koji su me se dojmili.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Getty/Guliver
Učitaj još