Pet događaja iz svijeta mode kojima se veselimo u 2017.

Izložbe, revije i filmovi

Pet događaja iz svijeta mode kojima se veselimo u 2017.

U 2017. nas očekuju prve kolekcije novih kreativnih direktora Oscara de la Rente i Calvina Kleina, ali i zanimljive izložbe, filmovi i novi brendovi

Prošla je godina bila doista burna kad su u pitanju smjene dizajnera, ali i promjene u svijetu mode općenito. Promijenio se način prikazivanja kolekcija, prodaje, velike dizajnerske kuće promijenila su svoje kreativne direktore, a izgubili smo i niz značajnih osoba koje su svojim djelovanjem obilježile modnu povijest zauvijek. U 2017. nas čekaju neke drugačije stvari, a mi smo izdvojili pet događaja kojima se u ovoj godini iznimno veselimo:

Prva kolekcija Laure Kim i Fernanda Garcije za kuću Oscar de la Renta

Dizajnerski dvojac, koji je do sada radio na kolekcijama za svoju kuću Monse, naslijedio je Petera Coppinga na čelu kuće Oscar de la Renta. Svoju prvu kolekciju Kim i Garcia bi trebali predstaviti u veljači 2017. godine, no nedavna tužba koju je Carolina Herrera podigla protiv Kim i Oscara de la Rente mogla bi spriječiti dizajnericu da sudjeluje u radu na toj kolekciji. No, unatoč tome, prva se kolekcija iščekuje s nestrpljenjem, a od dvojca se mnogo očekuje s obzirom na to da su u svojim kolekcijama za Monse pokazali da duboko razumiju modni dizajn. 

Laura Kim i Fernando Garcia

Prva kolekcija Rafa Simonsa za Calvin Klein

Calvin Klein je bez svojih kreativnih direktora ostao u travnju prošle godine, a na ljeto saznajemo kako će njihovu poziciju preuzeti veliki Raf Simons. On je, međutim, odbio prikazati svoju prvu kolekciju u rujnu, zbog čega se s nestrpljenjem iščekuje nadolazeći Tjedan mode u New Yorku na kojem ćemo napokon vidjeti njegovu prvu kolekciju za Calvin Klein. Simons je briljirao u Dioru, a u Calvin Kleinu bi se mogao snaći još i bolje.

Raf Simons

Novi brend Alexe Chung

Chung je izjavila kako je tek nakon brojnih suradnji s modnim brendovima spremna pokrenuti svoj vlastiti brend koji će biti koncentriran na svakodnevnu odjeću, kao i onu večernju koju će upotpunjavati modni dodaci kao što su nakit i cipele. Prva kolekcija prodavat će se u odabranim robnim kućama kao što su Selfridges, Galeries Lafayette, Matchesfashion.com, MyTheresa i SSENSE, a prvi pogled na nju dobiti ćemo u svibnju ove godine.

Alexa Chung 

Izložba posvećena Rei Kawakubo u njujorškom Metropolitanu

Costume Institute njujorškog muzeja Metropolitan za proljeće ove godine priprema izložbu posvećenu legendarnoj modnoj dizajnerici Rei Kawakubo, a bit će to tek druga izložba koju je Met posvetio živućem dizajneru. Rei Kawakubo kao osnivačica Comme Des Garçonsa i Dover Street Marketa postala je jedno od najvažnijih imena u povijesti modne industrije i sasvim je sigurno kako će ova izložba biti od velikog značaja za teoretičare i povjesničare mode, ali i sve zaljubljenike u njezin rad i modu općenito te se kako bi mogla doseći popularnost izložbe posvećene Alexanderu McQueenu, "Savage Beauty", koja je bila najposjećenije izložba koju je Met organizirao. 

Rei Kawakubo

Igrani film o životu Alexandera McQueena

Jedan od najtalentiranijih modnih dizajnera u povijesti ove godine dobiva svoj film. Biografski film snima se prema scenariju baziranom na biografiji Andrewa Wilsona, "Alexander McQueen: Blood Beneath the Skin" iz 2015., a trebao bi izaći krajem godine. Legendarnog Leeja McQueena na filmskom će platnu utjeloviti 26-godišnji glumac Jack O'Connell koji mu neobično nalikuje.

Alexander McQueen



Izvor:http://www.buro247.hr/moda/vijesti/izlo-ba-posve-ena-rei-kawakubo-sti-e-u-njujor-ki-metropolitan.html



Izvor:http://www.buro247.hr/moda/vijesti/alexa-chung-e-pokrenuti-svoj-vlastiti-modni-brend.html

Subscribe to Buro 24/7

Popular

Dodaj u odabrano
Oznake
Tekst
N.B.
Objavljeno
2.1.2017. 17:00:57
Povezani članci
Fotografija
Buro247hr arhiva
Komentari