Traži

Što rade djevojke s Beverly Hillsa kada požele biti cool?

Pozovu Kanyea Westa

Što rade djevojke s Beverly Hillsa kada požele biti cool?

Text: Ana Pavić

Kanye West se prestao referirati na Helmuta Langa, a novu "ljubav" je pronašao u estetici Demne i Gurama Gvasalije

Ovosezonska revija Kanyea Westa bila je dijametralno suprotna od onih na koje smo navikli prijašnjih sezona. Ako se sjećate, jedna je kolekcija bila prikazana u Madison Square Gardenu uz preslušavanje novog albuma "Life Of Pablo". U počasnoj loži su sjedile sve članice obitelji Kardashian odjevene kao klizački tim iz Armenije uz obilje perja, šljokica, kristala i dekoltea. Svi ostali članovi obitelji, koji su netom izašli iz rehabilitacijskih centara diljem Amerike, dovedeni su na ovaj show koji je trebao predstavljati trijumf multitalenta. Jedan pogled na Annu Wintour koja je izgledala kao da su je zakucali na sjedalicu, dok joj je pokraj glave twerkala Kylie Jenner, a s druge strane sjedio "gangster s Beverly Hillsa" Tyga, bio je dovoljan da shvatite da ni ona nije više sigurna je li ovo sve dobra ideja i što se tu događa.

Kardashiani

Onda je naredne sezone izbio skandal zbog lošeg tretiranja modela koje su satima isposnički stajale na livadi na temperaturi od 30 stupnjeva, navodno bez vode. Neke navode medija treba uzeti s rezervom jer mediji vole napadati slavne osobe, tako da se priče napuhuju do krajnjih granica. Odbijam vjerovati da je netko nekome uskratio vodu na plus 30 stupnjeva jer ne želim vjerovati da takvi ljudi postoje i rade u ovoj industriji.

No, vratimo se na 2016. kao prijelomnu godinu za obitelj Kardashian-West U prošloj godini ova je obitelj doživjela krah na svim razinama. Balon glamura, novca, bjesomučnog promoviranja i dobre stare obijesti jednostavno je eksplodirao. Kim Kardashian je opljačkana u svom apartmanu u centru Pariza, a Kanye je doživio živčani slom radi kojeg je hospitaliziran. U medijima se nagađalo o napadu na člana obitelji koji je zataškan, ali te glasine nikada nisu službeno potvrđene. Iz svih navedenih razloga najprisutnija obitelj na svijetu nestala je s lica zemlje, u ovom slučaju to znači da Kim Kardashian nije postavila fotografiju na svoj Instagram profil dobrih mjesec i pol dana.

Svijest o činjenici da nitko nije nedodirljiv prodrmala je temelje multimilijunskog imperija izgrađenog na odjeći, ruževima, reality televiziji, gostovanjima, otvaranjima i zatvaranjima klubova i naravno, "filmovima". Povratak na društvene mreže i pred kamere označio je prekretnicu u Kanyeovom stilu. Kim Kardashian je svoju verziju "zločeste djevojke" prezentirala u skladu sa svim pomodnim ženama današnjice, noseći komade s potpisom braće Gvasalia i kombinirajući ih sa sportskim komadima kakve afroamerička zajednica nosi i promovira već desetljećima. KAZALI bismo od Balmaina do Comptona u 24 sata Također, njene fotografije na Instagramu odjednom su dobile artističku obradu bez bling-blinga i selfieja od kojih je onomad napravila cijelu knjigu koju je objavio Rizzoli. Kompletan lifestyle kao da se nastojao suzbiti i dovesti u kakav takav kontekst privatnosti i normalnosti.

West

Jučer održana revija nije niti malo nalikovala na nešto iza čega stoji "stari" Kanye West. U mračnoj atmosferi, uz intiman krug uzvanika, bez pompe i pretjeranog oduševljenja, predstavljena je nova kolekcija Yeezy 5. Kanye je ovaj put predstavio odjeću koju možete nositi, a da pritom ne izgledate kao da ste pobjegli iz nekog laboratorija budućnosti. Na pisti su se smjenjivali traper komadi inspirirani 80-im godinama, hoodice koje se već tri sezone nose kao haljine u kombinaciji s visokim čizmama, army parka jakne, trenirke s natpisima "Calabasas" i "Lost Hills" koje će sigurno nositi sve delinkventice s Beverly Hillsa i naravno, jedna bunda kao hommage hip hop stilu i svojoj supruzi.

Kolekcija vjerno prati trenutna modna zbivanja i gotovo sam sigurna da će se rasprodati u kratkom roku. Ništa od prikazanog nije inovativno niti posebno. Sve ove komade možete pronaći u Bershki, H&M-u i Zari ili odvojiti par tisuća eura i kupiti nešto s potpisom kuće Vetements. Ali, u vremenima kada i renomirane dizajnerske kuće "jašu" po istim komadima koje nam serviraju već sezonama možemo li očekivati išta drugo? Vetements za sve!

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Učitaj još