Traži

Čarapice + sandale: dobitna kombinacija koju obožavaju trendseterice

Idealno za prve dane proljeća

Tekst: D.D.


Fotografija: Instagram

Prije nešto manje od godine dana svi su u čudu gledali u noge Kendall Jenner jer se po crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu prošetala u sandalama s remenčićima, ispod kojih je nosila prozirne čarapice

To je bio jedan od prvih stajlinga za koje je zaslužna Marni Senofonte, stilistica koja stoji iza vizualnog identiteta Beyoncéinog albuma "Lemonade", koja je točno znala što radi. Nije trebalo dugo čekati da se fancy čarapice pojave i na pistama - manekenke na reviji resort kolekcije Valentino šetale su u čarapama nalik onima koje nose tenisači, ali izrađenima od svile. Uskoro su soknice i sandale postale obavezna oprema stylish polaznika revija, a i drugi dizajneri uključili su se u igru. Pa sada, osim trendi kitten heel cipela ili pak, sandala s mašnom, u ponudi imaju i čarape koji idealno pristaju uz njih.

Francuska dizajnerica Isabel Marant kreirala je metalik čarape koje sežu do sredine lista, dok je Gucci predstavio one ukrašene logom brenda, kakve je već isfurala Rihanna. Prada, Balenciaga i Nº21 predlažu sportske modele koji su sve samo ne za sportske aktivnosti - izrađeni su, naime, od poliestera i ukrašeni kristalićima. A i cijena pojedinih modela je paprena - seže čak do 150 eura. Brojne svjetske trendseterice poput Pernille TeisbaekGiovanne Battaglie Engelbert i Leandre Medine objeručke su prihvatile dizajnerske ideje, pa sada pri odijevanju pažnju posvećuju i odabiru čarapica. Trend najavljen dizajnerskim kolekcijama za proljeće/ljeto 2018. već se pojavio i u high street dućanima, po nešto povoljnijim cijenama.

Pernille Teisbaek

Ljupka Gojić Mikić

Leandra Medine

Giovanna Battaglia Engelbert

Ana Bacinger

Alexa Chung

Sophia Roe


 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više