Traži

Odabrali smo 30 odijela koja su odlična alternativa haljini

Za svečane prigode

Tekst: D.D.

Odijela više nisu samo oprema za poslovne žene i ne pronalaze se samo u dizajnerskim dućanima, već su u ponudi high street brendova komadi koji se mogu isfurati za dnevne prigode, večernje varijante, pa čak i za svečane trenutke...

Manekenka Emily Ratajkowski proteklog se vikenda udala, a osim iznenadne odluke da uplovi u bračnu luku, sve je zatekla i činjenica da je to učinila u žutom odijelu španjolskog brenda Zara. Komplet iz proljetne kolekcije sastoji se od dužeg modela sakoa s dubokim izrezom, a umjesto klasičnih hlača na crtu ovaj je model izveden u palazzo verziji. Cool retro izgled mladenke odmah nas je podsjetio na Biancu Jagger na dan vjenčanja s Mickom Jaggerom 1971. godine, a odlična je vijest da je odijelo još uvijek dostupno za kupnju.

Odijela su se prošle jeseni uvukle u garderobe svih trendseterica te su postali sjajna alternativa haljinama koje bi inače birale za pohode tjedana mode, evenata i crvenih tepiha. Kao najava ljepšeg vremena ističu se modeli u pastelnim nijansama, dok su za vječne klasičarke rezervirane moderne verzije smokinga - sa skinny hlačama. Jednako kao što puštaju mašti na volju kad su haljine u pitanju, modne marke poput Elleryja, Gabrijele Hearst i Racila i kad su odijela u pitanju prepustili su se nekim kreativnim rješenjima poput volana na rukavima, sakoa s otkrivenim ramenima i revera u kontrastnim nijansama koji su modele učili izrazito poželjnima. U ponudi high street dućana mogu se pronaći i odijela sa sitnim cvjetnim printom, a posebno se ističe Zarin pomalo erdemovski model. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Zara
Učitaj još