Traži

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavila svoju prvu kolekciju vjenčanica

Za nesputane mladenke

Tekst: D.D.

Zagrebačka modna kreatorica predstavila vjenčanice u koju će se zaljubiti sve netradicionalne mladenke...

Ana Maria Ricov domaću modnu publiku osvaja svojim unikatnim komadima koji oduševljavaju svojom opuštenom elegancijom, a po prvi put se okušala u bridal kolekciji koja na prvi pogled predstavlja sve ono što njezin dizajn je: originalan, neopterećen modnim trendovima, elegantan i ženstven na jedan posve drugačiji način. Upravo se takvoj mladenki uspješno obraća dizajnerica. A za svoju novu modnu priču upravo je odabrala jednu takvu djevojku - modnu novinarku i blogericu Anu Bacinger koja od glave do pete utjelovljuje njenu viziju mladenke koju je u novoj kampanji oživjela fotografkinja Doris Fatur.

AMR vjenčanica se bazira na ležernom, funkcionalnom te vizualno atraktivnom pristupu koji se odlično uklapa u neformalna i netradicionalna vjenčanja opuštene atmosfere. Kreativna ideja je haljinom dati osjećaj nesputanosti i slobode, a opet ostaviti dojam posebnosti i elegancije.

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavila svoju prvu kolekciju vjenčanica (фото 1)

"Bridal kolekcija nastala je vrlo spontano, a ponajviše kao slijed želja mojih vjernih klijentica koje bi nerijetko tražile da im u svom duhu stvaranja osmislim vjenčanicu. Stoga je uz najiskrenije namjere nastala ova bridal kolekcija koja je osmišljena za moje drage suvremene, samouvjerene i moderne žene koje teže suptilnom i nenametljivom stilu", naglašava Ana Maria Ricov.

A tko može bolje utjeloviti AMR mladenku nego Ana Bacinger, koja oduševljava svojim unikatnim modnim pristupom te ga je pretočila i u poseban blog Little Wedding Paradise na kojem predstavlja svoju viziju moderne mladenke. "AMR vjenčanice su sanjive i romantične, jednostavno drugačije. Kod pomislim na vjenčanje i na vjenčanicu u glavi mi je neko neopterećeno druženje na otvorenom, u udobnim cipelama, s razbarušenom kosom i nježnim cvijećem. Haljina u kojoj se mogu micati i uživati... A sve njezine su upravo takve", izjavila je Ana Bacinger.

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavila svoju prvu kolekciju vjenčanica (фото 2)

To potvrđuje i sama dizajnerica koja naglašava kako se svojom prvom bridal kolekcijom htjela odmaknuti od standardne princess forme s puno tila koja često sa sobom nosi poteškoće prilikom samog kretanja. Fokus je stoga stavljen na jednostavnu formu, fine i elegantne tkanine te vještu i preciznu izradu. Bijeli i srebrni komadi asimetričnog i lepršavog kroja s decentnim crnim akcentima uvode u jednu sasvim novu dimenziju razigranog i nepretencioznog glamura.

U kolekciji se mogu pronaći potpuno minimalistički modeli, koji imaju naglasak na kroju i zanimljivoj tkanini, te oni kompleksnijeg i slojevitog kroja koji sugeriraju promjenjivu i lepršavu formu. Kroz modele se protežu najfinija reljefna prozračna svila, makrame čipka, viskozni žoržet te svileni organdi. Unatoč najfinijem materijalu, preciznoj ručnoj izradi i custom made pristupu, dizajnerica je htjela svoje vjenčanice učiniti pristupnima svih mladenkama te je sukladno tomu kreirala i cijene koje se kreću od 2.500 kn do 5.500 kn.

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavila svoju prvu kolekciju vjenčanica (фото 3)

Novu bridal kolekciju možete pronaći u zagrebačkom AMR showroomu (Vodnikova 8, 11:00-18:00) te naručiti putem službene web stranice i Facebook ili Instagram profila.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Doris Fatur
Učitaj još