Traži

Isabel Marant predstavlja trendi predjesensku kolekciju

Pada li francuskoj dizajnerici prodaja?

Tekst: Nives Bošnjak

Isabel Marant je predstavila novu predjesensku kolekciju koja neobično nalikuje na Gvasalijinu Balenciagu i ostavlja nas s pitanjem je li Marant doista tako očajna?

U kolekciju je tako uključila brojne elemente koje je Demna Gvasalia predstavio u svoje posljednje dvije kolekcije za Balenciagu. To su prvenstveno tajice od transparentnih tkanina, ali i od onih punih sjajnih, gotovo istih kao kod Balenciage. Uz njih je modelima odjenula sakoe i jakne sa širokim ramenima, dekonstruirane lepršave haljine s cvjetnim uzorkom i u ruke ima dala predimenzionirane vrećaste torbe.

U kolekciji ima i nekoliko dobrih trenutaka u kojima se prepoznaje potpis Isabel Marant, a to se prvenstveno vidi kod raskošnih pulovera, nekoliko košulja, ali i kožnih sandala koje doista nose Marant potpis i ono su što je ta modna kuća predstavljala do sada. No, ako pogledate kolekciju u cijelosti, dojmu Balenciage se teško oteti. Pitanje je samo je li Marant doista u financijskim problemima pa se odmiče od svoje estetike i okreće trendovima ili su joj od klijentele važniji medijski napisi? 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Buro247ru
Učitaj još