Traži

Kako je Virgil Abloh začepio usta kritičarima

Svi vole njegovu prvu kolekciju

Tekst: Ana Pavić

Virgil Abloh ostavlja dojam jako sigurnog frajera koji se vještinom mađioničara uvukao u svaku poru modne industrije koja pridošlice ne voli

Pa ipak, i najsigurniji među nama često se znaju slomiti pod pritiskom, pogotovo ako taj pritisak dolazi od elitistički nastrojene industrije koja svoje pridošlice prvo baci u kaljužu da bi ih onda iz iste podigla i slavila. Nakon jučer održane revije u sklopu muškog Tjedna mode u Parizu Ablohu su prišli svi, čvrsto ga zagrlili i čestitali. Većina njih je na reviju došla s primisli o tome kako je nepravedno da neki tamo arhitekt i suradnik „luđaka" (Kanye West) s napornom medijski preeksponiranom ženom (Kim Kardashian) sada zauzima tako prestižnu poziciju za koju bi većina poznatih dizajnera pješke došla do Pariza. Međutim nakon odgledane revije bili su prisiljeni pojesti vlastite riječi i misli, prići Ablohu i čestitati mu. Virgil je na fotografijama nakon revije izgledao kao da mu je laknulo. Nije mala stvar opravdati poziciju koju je dobio, zadovoljiti kritičare, Bernarda Arnaulta i naposljetku potencijalnog kupca jer ono što je Louis Vuitton danas, više nema veze s prošlim kolekcijama i vremenima.

Virgil Abloh je u Louis Vuittonu jučer ostvario svoj puni potencijal. Kreiranje luksuzne mode sa sportskim utjecajem njegov je cilj od samih početaka i taj pristup primjenjuje i u vlastitom brendu Off-White, međutim kada vam netko da neograničen budžet i kada se možete igrati s najboljim materijalima na svijetu rezultat je ostvarenje sna - najluksuznija verzija streetweara ikad.

Mnogi su se bojali tog utjecaja streetweara na ovu francusku kuću smatrajući da će je srozati u levelu s nekim indie brendovima koji su stvar trenutka, međutim Abloh nije glup tip koji bi nasjeo na vlastitu zamku. Na pistu je pustio besprijekorno krojena odijela, slojevite stajlinge u kojima je dominirala opuštena silueta sa širokim hlačama i mekano krojenim predimenzioniranim kaputima. Potom je taj elegantan niz presjekao vlastitom sportskom estetikom. Moramo napomenuti da su hoodice izgledale toliko udobno i mekano da bismo se sutra zamotali u jednu od njih za vijeke vjekova.

Iz prvog reda se prolomio gromoglasan pljesak, a svaki muškarac na reviji je ostao opčinjen nekim komadom, bilo da se radi o tenisicama (siguran best seller), hoodicama ili cool bomber jaknama koje su prikazane pred kraj revije. Najveću čestitku je primio od Westa koji mu je pokazao koliko je važan činjenicom da je u Pariz stigao s Kim Kardashian, a koja se zaklela da se u ovaj grad ne vraća nakon velike pljačke u kojoj je skoro izgubila život.

Ovo čemu smo svjedočili jučer nije samo nova era u muškoj modi, ovo je nova era u kompletnoj industriji što je Abloh sam dokazao objavom na Instagramu. Naime ispod svoje fotografije je napisao: "I vi ovo možete", čime je poslao poruku svakom mladom čovjeku koji se želi okušati u dizajnu.  I doista možete. Od ovog trenutka sve opcije su otvorene, jer ako jedan Louis Vuitton ima autsajdera na čelu kuće, šanse za svih su jednake. Dobrodošli u demokratizaciju mode. Bilo je i vrijeme.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    imaxtree

Napišite komentar

Učitaj još