Traži

Marija Kulušić predstavila novu kolekciju i kampanju

Talentirana mlada dizajnerica

Urednik: A.P.

Dizajnerica se u novoj kolekciji pozabavila idejom odjeće kao arhive sjećanja

"Polazište kolekcije nalazi se u osobnom iskustvu, prvenstveno u navici čuvanja i skupljanja odjeće koja nam vrlo često predstavlja mnogo više od odjevnog predmeta te prerasta funkciju pokrivala, veže nas uz ljude, mjesta i događaje. Takvi predmeti postaju 'arhiva sjećanja'. Proučavanjem i kombiniranjem vlastitih odjevnih komada koje godinama odijevam i s pažnjom čuvam, nastali su slojeviti odjevni predmeti s mnoštvom različitih tekstura i ručnog rada, a posebno se ističu oslikavanje i ručno bojenje. Ručno iscrtan tekstil automatiziranim 'šaranjem' na svilenoj košulji koji će se s vremenom mijenjati kao i ručno iscrtane pruge što ih čini namjerno nesavršenima.

Podložnost promjenama je u ovim primjerima odjevnih predmeta vrlo naglašena. Kombinirani su različiti odjevni predmeti poput balonera i sako-a, suknje i hlača te tako nastaju slojeviti 'hibridi' kao njihov spoj. Kaputi i baloneri su dekonstruirani, a njihove dijelove moguće je odstraniti i pričvrstiti vezicama ili drukerima što omogućava različite načine nošenja odjevnih predmeta te unosi dinamiku u pokretu. Najčešće su to voluminozni nabori koji drastično mijenjaju cjelokupan izgled odjevnih predmeta. U kolekciji prevladavaju prirodni materijali poput vune, svile, pamuka i kašmira." - kazala je dizajnerica. 

Za fotografije kolekcije je zaslužan Franjo Matković dok je makeup osmislila Petra Sever, a u ulozi modela je Dora Sabljić. Fotografije su nastale u kamenolomu Kanfanar. Više informacija o samoj kolekciji možete pronaći na web stranici: www.marijakulusic.com.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više