Traži

Nova kolekcija hrvatskog brenda mammii jewellery priziva proljeće

Les Fleurs Mélancoliques

Iako zadarska dizajnerica Maja Miletić ne kreira sezonske kolekcije, novi modeli nakita koje je predstavila prizivaju proljeće...

Osim što je kreirala komade nakita od mesinga, srebra, vermeila i pozlaćenog mesinga, dizajnerica je sama i fotografirala kampanju čije je zaštitno lice Stela Helena Vilhar. Kako bi nakit bio u prvom planu, manekenka ne nosi šminku, a kreatorica je htjela da kampanja izgleda stvarno, kao da je dokumentirana svakodnevica mammii djevojke. Iako je, kad je prije pet godina osnovala brend kreirala statement ogrlice, s vremenom je više pažnje počela pridavati izradi naušnica od metala, a upravo su takvi jednostavni modeli poput Penelope okruglih naušnica postali moderni klasici koje obožavaju brojne Hrvatice. Baš kao kampanja i kolekcija je svakodnevna, zapravo, inspirirana svakodnevnim motivima koji su za Zadranku sa zagrebačkom adresom čarobni jer su prepuni nostalgije i instantno je transportiraju u djetinjstvo.

"Klice koje uspijevaju izbiti i kroz najtvrđe tlo, skromni grah koji u sebi nosi simboliku ogromne hranjivosti i pouzdanosti, jaje kao simbol života i novog početka... Sve to i puno više inspiriralo me za nove modele." izjavila je Miletić. U glavi ove kreativke jednostavni motivi koje stalno susrećemo potiču razmišljanje o životnim ciklusima kroz koje se krećemo puni melankolije, a baš zato kolekcija nosi naziv "Les Fleurs Mélancoliques". Dizajnerica je krajem prošle godine putovala u Pariz, gdje je na Tjednu mode predstavila svoj brend nakita i kolekciju "express/express", a na njezine modele "oko su bacili" i ljudi iz britanskog Voguea. Nakon nove kolekcije, ne sumnjamo da slijedi još puno uspjeha za dizajnericu i njezin nakit. Svi modeli mogu se pogledati i naručiti putem Facebooka i Instagrama brenda. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

D.D.

  • Fotografija: Maja Miletić

Napišite komentar

Učitaj još