Traži

Zašto nam je važna nova naslovnica magazina Glamour?

Zvijezde serije "Girls" u ulozi modela

Zašto nam je važna nova naslovnica magazina Glamour?

Text: N.B.

Glamour magazin je za svoje veljačko izdanje odlučio pripremiti jedan potpuno ženski broj

"Prema podacima od jeseni samo 37% fotografa koje smo angažirali bile su žene i samo 32% frizera činile su žene... a imali smo i manje od pola vizažistica," rekla je glavna urednica Glamoura, Cindi Leive, za WWD. "I pomislili smo - ok, hajdemo djelima pokazati u što zapravo vjerujemo." Opisala je tako početak razvoja ideje o novom ženskom izdanju Glamoura. Izdanje je naslovljeno "Powered By Women", a u potpunosti su ga proizvele žene (uz iznimku vizažista Michelle Obame, Carla Raya, koji se pojavljuje u izdanju).  

"Svi razmišljamo o rodnoj ravnopravnosti i onda se ne bi trebala odvijati samo na visokim razinama društva," napisala je Levie u svom uvodu za izdanje. "Ona počinje kod kuće, i kako sam gledala brojke postajalo mi je sve jasnije - našu kuću treba malo uzdrmati."

Za naslovnicu je tako angažirala zvijezde serije Girls - Allison Williams, Zosiju Mamet, Jemimu Kirk i Lenu Dunham. Fotografirala ih je Emma Summerton odjevene u komad iz posljednje kolekcije Marca Jacobsa. Uz to, na naslovnoj fotografiji nije retuširan celulit na nogama Lene Dunham, čime je urednica htjela dodatno naglasiti važnost prihvaćanja vlastitog tijela. Glumica i autorica serije na svom je Instagramu zahvalila Glamouru na tome što nisu retuširali njen celulit. "Nitko nije savršen i neovisno o konfekcijskom broju, boju kože, spolu, za sve nas postoji mjesto u pop kulturi da budemo prepoznati kao prekrasni," napisala je.

A photo posted by Lena Dunham (@lenadunham) on

I dok se mnogi još uvijek zgražaju nad njenim uvjerenjima i javnim izlaganjem svog tijela, poruka koju Lena Dunham i ova naslovnica šalju vrlo je važna za našu percepciju ljepote i jedan od najsnažnijih načina da društvo napokon prihvati različitost.  

Osim toga, unutar broja koji izlazi 10. siječnja, nalazi se i intervju s koautoricom serije, Jenni Kooner, te ostalim djevojkama koje govore o položaju žene u filmskoj i TV industriji, razlikama u plaćama, ali i ostalim detaljima oko snimanja nove sezone serije "Girls".

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

  • Fotografija:
    Glamour
Učitaj još