Zbog ove posude ljeto traje duže

360 s potpisom industrijske dizajnerice Drage Komparak

360 je inspiriran arhetipskim otočkim prizorom staklenih posuda na prozorima u kojima se rade domaći likeri i rakije. Predstavlja romatnčan čin "čuvanja ljeta" kroz spravljanje zimnice unutar našeg doma

Tristošezdeset (360) je posuda za spravljanje likera, u svojoj razvojnoj fazi prvi put predstavljena na izložbi "Dizajn pod suncem", organiziranoj od strane Hrvatskog dizajnerskog društva, i na kojoj je osvojila prvu nagradu. Inspirirana arhetipskim otočkim prizorom staklenih posuda na prozorima u kojima se rade domaći likeri i rakije, "360" predstavlja romantičan čin "čuvanja ljeta" kroz spravljanje zimnice unutar našeg doma.

Sam proizvod je 100% ekološki, a sastoji se od okrugle staklene posude, plutenog čepa i konopa te popratne ilustrirane knjižice s receptima za spravljanje likera. Proizvod omogućava promatranje fermentiranja voća i nastajanje likera te educira korisnika o samom procesu, ostavljajući pritom snažan dojam skulpturalne, ali i funkcionalne vrijednosti. Potpisuje ga nagrađivana grafička i industrijska dizajnerica, Korčulanka sa stalnom adresom u Zagrebu, Draga Komparak.

21.1.15. 11:00

  • Image: cargocollective.com/dragakomparak