Traži

Croatia
5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas

5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas

I sigurno nećete požaliti

Tekst: E.G.


Fotografija: Buro247.ru,
Pinterest,
Buro247.my,
Unsplash

Ako ste se već sredinom siječnja zatekli kako kršite sve moguće novogodišnje odluke koje ste donijeli, ne bojte se, niste jedini. Scenarij je poznat svima; prvi i drugi tjedan siječnja izgledaju obećavajuće, u trećem stvari lagano kreću u nekom drugom smjeru, a u četvrtom se više malo tko i sjeća nekih konkretnih odluka. Kad je riječ o donošenju odluku koje mijenjaju način na koji živimo, treba biti realan i ne zadavati si ciljeve kojih se nećemo pridržavati. Primjerice, spadate li u one koji su u novoj godini odlučili više pažnje posvećivati njezi kože, malo je vjerojatno da ćete od osobe koja ne koristi ništa u koji dan postati osoba koja se religiozno pridržava 7 koraka korejske beauty rutine. Ipak, postoje koraci koje uvijek možete napraviti i zbog kojih ćete se osjećati (i izgledati) bolje, a neke od njih donosimo u nastavku.

Koristite eko kozmetiku

Ovo ne možemo ponoviti dovoljno puta - kozmetika proizvedena prema ekološkim načelima je uvijek najbolja opcija u svakom smislu. Njeni će sastojci blagotvorno djelovati na vašu kožu, a od svega će profitirati i priroda. Može li bolje? Isto tako, ekološka načela primjenjujete i tijekom šminkanja ili uklanjanja šminke. Nije riječ o nečemu kompliciranom već malim, ali bitnim koracima, poput onog da ne puštate vodu da curi ako je izravno ne koristite. 

5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas (фото 1)

Slušajte svoje tijelo

Živimo u ubrzanom svijetu u kojem rijetko tko ima vremena za sebe. Ako ga i pronađemo, vrlo je vjerojatno da ćemo ga provesti pregledavajući Instagram i Facebook. Umjesto toga, svakog biste si dana mogli ostaviti nekoliko minuta u potpunoj tišini za neki oblik meditacije. Isto tako, razmislite i o upisivanju kakvog programa vježbanja. Jedno, dakako, ne isključuje drugo, a sigurno će vam pomoći da se osjećate bolje. Kako svi znamo da se stanje našeg organizma itekako vidi i na našoj koži, možete očekivati da će ono postati bolje jednom kad postanete smireniji, ali i tjelesno aktivniji.

5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas (фото 2)

Odmorite trepavice

Da, dobro ste pročitali. Ako spadate među brojne Hrvatice koje se već koju godinu nisu vidjele sa svojim pravim trepavicama, možda je vrijeme da razmislite o pauzi od nadogradnje. Svima nam je jasno da je odlično ujutro se probuditi bez potrebe za šminkanjem, ali dugotrajno nošenje ekstenzija može imati i neke negativne posljedice na vaše oči, poput oštećenja vjeđe ili gubljenja prirodnih trepavica. Odlučite li se za skidanje ekstenzija, važno je i da nabavite posebne proizvode za nju trepavica, poput seruma za brži rast ili gela za trepavice koji će cijeli proces učiniti lakšim.

Naspavajte se

Ovdje je riječ o još jednom prastarom beauty savjetu za koji svi znamo, ali ga opet nekako uspijemo i zaboraviti. Zapamtite samo da ne postoje te kreme i serumi koji mogu sakriti neprospavane noći ili sustavno spavanje po 3 ili 4 sata. Uložite u masku za spavanje ili mirisna ulja koja će vas opustiti i svakako izbjegavajte gledanje televizije iz kreveta dulje od pola sata. Jednom kad krenete spavati 7 ili 8 sati, vaša će koža doživjeti preporod.

5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas (фото 3)

Uvedite dane bez šminke

Ako je to ikako moguće, probajte jednom tjedno ne nositi šminku te napraviti kućne tretmane poput eksfolijacije i nanošenja maske. Ovo posebno vrijedi za one koji stalno nose tešku šminku; neovisno o tome koliko je temeljito uklonili, komedogeni i dalje zatvaraju pore i vode stvaranju akni ili generalno lošijem stanju kože. 

5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas (фото 4)

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više