Traži

5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas

5 korisnih (i lakih!) beauty odluka koje možete donijeti već danas

I sigurno nećete požaliti

Tekst: E.G.


Fotografija: Buro247.ru,
Pinterest,
Buro247.my,
Unsplash

Ako ste se već sredinom siječnja zatekli kako kršite sve moguće novogodišnje odluke koje ste donijeli, ne bojte se, niste jedini. Scenarij je poznat svima; prvi i drugi tjedan siječnja izgledaju obećavajuće, u trećem stvari lagano kreću u nekom drugom smjeru, a u četvrtom se više malo tko i sjeća nekih konkretnih odluka. Kad je riječ o donošenju odluku koje mijenjaju način na koji živimo, treba biti realan i ne zadavati si ciljeve kojih se nećemo pridržavati. Primjerice, spadate li u one koji su u novoj godini odlučili više pažnje posvećivati njezi kože, malo je vjerojatno da ćete od osobe koja ne koristi ništa u koji dan postati osoba koja se religiozno pridržava 7 koraka korejske beauty rutine. Ipak, postoje koraci koje uvijek možete napraviti i zbog kojih ćete se osjećati (i izgledati) bolje, a neke od njih donosimo u nastavku.

Koristite eko kozmetiku

Ovo ne možemo ponoviti dovoljno puta - kozmetika proizvedena prema ekološkim načelima je uvijek najbolja opcija u svakom smislu. Njeni će sastojci blagotvorno djelovati na vašu kožu, a od svega će profitirati i priroda. Može li bolje? Isto tako, ekološka načela primjenjujete i tijekom šminkanja ili uklanjanja šminke. Nije riječ o nečemu kompliciranom već malim, ali bitnim koracima, poput onog da ne puštate vodu da curi ako je izravno ne koristite. 

Slušajte svoje tijelo

Živimo u ubrzanom svijetu u kojem rijetko tko ima vremena za sebe. Ako ga i pronađemo, vrlo je vjerojatno da ćemo ga provesti pregledavajući Instagram i Facebook. Umjesto toga, svakog biste si dana mogli ostaviti nekoliko minuta u potpunoj tišini za neki oblik meditacije. Isto tako, razmislite i o upisivanju kakvog programa vježbanja. Jedno, dakako, ne isključuje drugo, a sigurno će vam pomoći da se osjećate bolje. Kako svi znamo da se stanje našeg organizma itekako vidi i na našoj koži, možete očekivati da će ono postati bolje jednom kad postanete smireniji, ali i tjelesno aktivniji.

Odmorite trepavice

Da, dobro ste pročitali. Ako spadate među brojne Hrvatice koje se već koju godinu nisu vidjele sa svojim pravim trepavicama, možda je vrijeme da razmislite o pauzi od nadogradnje. Svima nam je jasno da je odlično ujutro se probuditi bez potrebe za šminkanjem, ali dugotrajno nošenje ekstenzija može imati i neke negativne posljedice na vaše oči, poput oštećenja vjeđe ili gubljenja prirodnih trepavica. Odlučite li se za skidanje ekstenzija, važno je i da nabavite posebne proizvode za nju trepavica, poput seruma za brži rast ili gela za trepavice koji će cijeli proces učiniti lakšim.

Naspavajte se

Ovdje je riječ o još jednom prastarom beauty savjetu za koji svi znamo, ali ga opet nekako uspijemo i zaboraviti. Zapamtite samo da ne postoje te kreme i serumi koji mogu sakriti neprospavane noći ili sustavno spavanje po 3 ili 4 sata. Uložite u masku za spavanje ili mirisna ulja koja će vas opustiti i svakako izbjegavajte gledanje televizije iz kreveta dulje od pola sata. Jednom kad krenete spavati 7 ili 8 sati, vaša će koža doživjeti preporod.

Uvedite dane bez šminke

Ako je to ikako moguće, probajte jednom tjedno ne nositi šminku te napraviti kućne tretmane poput eksfolijacije i nanošenja maske. Ovo posebno vrijedi za one koji stalno nose tešku šminku; neovisno o tome koliko je temeljito uklonili, komedogeni i dalje zatvaraju pore i vode stvaranju akni ili generalno lošijem stanju kože. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar