Search

5 kultnih crvenih M.A.C ruževa koje ćete moći kupiti u Zagrebu

5 kultnih crvenih M.A.C ruževa koje ćete moći kupiti u Zagrebu

U petak je veliko otvorenje


Image: M.A.C

Ako kojim slučajem do sada još niste primijetili - kozmetička kuća M.A.C je, blago rečeno, preuzela svijet. I to ne baš pretjerano tiho, ako smijemo napomenuti

Naime, ova kuća prodaje više kozmetičkih proizvoda od bilo koje druge kuće na svijetu, a dostupni su u više od 70 zemalja diljem svijeta. Dakle, što se tiče svakog modela kojeg smo imali prilike vidjeti kako šeta niz jednu od modnih pista, ili kako nam se smiješi s naslovnica časopisa, gotovo su stopostotne šanse da je uljepšan barem jednim njihovim proizvodom.

A kad bismo morali opisati njihov svijet, vjerojatno bismo rekli kako je to okolina gdje su svi - od zvijezda, ikona, odmetnika, pa čak i čudaka - i više nego dobrodošli. Dakle, kao i većina kompanija, M.A.C ima svoju posebnu viziju. Ništa posebno, rekli bismo, samo što je u njihovom slučaju ona nevjerojatno istinita. M.A.C-ova poznata tvrdnja - "All Ages, All Races, All Sexes", nije samo mantra koja se ponavlja u prazno. Ona u njihovom slučaju zaista drži vodu. U prilog tome vjerojatno najviše govori podatak iz 1994. godine kad su za zvijezdu svoje nove kampanje odlučili angažirati transvestita tamne puti, koji je još k tome preferirao dugu plavu kosu, i to im na šok i nevjericu mnogih nije donijelo propast, nego upravo suprotno. Nakon lansiranja te kampanje, odnosno, glasne i jasne poruke svijetu - mi ne gledamo s visoka i mi ne osuđujemo - brend, njihovi proizvodi i sam model RuPaul katapultirani su u zvjezdanu orbitu, a M.A.C se etablirao kao linija nekonvencionalnih kozmetičkih proizvoda. Ostalo je, rekli bismo, povijest.

Na sveopće veselje svih Hrvatica, ova kozmetička kuća odlučila je otvoriti svoju prodavaonicu u strogom centru Zagreba, točnije, 23. siječnja u Preobraženskoj ulici, što će ujedno biti i najveće prodajno mjesto jugoistočne Europe. S obzirom na taj podatak i činjenicu kako su hrabre boje uvijek bile temelj M.A.C-ove filozofije, odlučili smo se prisjetiti njihovih pet kultnih crvenih ruževa.

Prvi na našem popisu je Russian Red, ruž koji nikada nije doživio recesiju, a još manje najezdu svih mogućih prolaznih trendova. Proslavila ga je, ni manje ni više nego kraljica popa, Madonna, čiji je vjerni pratitelj bio za vrijeme cijele njene "Blond Ambition" turneje koja se odvijala kasnih 80-ih. Njegova bogata matirajuća nijansa koja na usnama ostavlja osjećaj baršuna, nije skinuta s trona sve od tada.

5 kultnih crvenih M.A.C ruževa koje ćete moći kupiti u Zagrebu (фото 1)

Ruby Woo još je jedan proizvod koji se jednostavno mora naći u kozmetičkim zalihama svake žene koja drži do sebe. Ovaj ruž mat finiša osigurao si je mjesto kultnog M.A.C-ovog proizvoda upravo zbog savršene crvene nijanse. Dakle, sve dame koje su u potrazi za idealnom crvenom nijansom konačno će doći na svoje.

5 kultnih crvenih M.A.C ruževa koje ćete moći kupiti u Zagrebu (фото 2)
Za sve ljubiteljice malo tamnijih nijansi, tu je M.A.C Dubonnet. Dolazi u dubokoj crvenoj, gotovo bordo boji. Za razliku od prva dva spomenuta, njegova kremasta struktura ostavlja nešto sjajniji finiš na usnama, a bez problema se može nositi kako danju, tako i u večernjim satima s obzirom na to da je rađen tako da odgovara tonu svakog tena.

5 kultnih crvenih M.A.C ruževa koje ćete moći kupiti u Zagrebu (фото 3)
Kad smo već kod spominjanja nijansi koje odgovaraju svim tonovima kože, onda ovdje još možemo ubrojiti i Lady Danger koji svojom klasično crveno-narančastom nijansom svakoj ženi daje onaj toliko željeni "wow" faktor. Među ženskom publikom je omiljen zbog činjenice da se ne skida satima i savršen je izbor bez obzira na trenutačnu sezonu.

5 kultnih crvenih M.A.C ruževa koje ćete moći kupiti u Zagrebu (фото 4)
Za sve one dame koje vole naglasiti svoje usne, ali na nešto suptilniji način, onda ovdje uskače M.A.C Diva. Ruž koji dolazi u nešto tamnijoj nijansi, definitivno je odličan izbor za sve one koji vole tulumariti, a da pri tome ne vole ostavljati svoje "tragove". Dolazi s mat finišem i ostavlja lagani trag na usnama.

5 kultnih crvenih M.A.C ruževa koje ćete moći kupiti u Zagrebu (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više