Search

5 makeup tutorijala s YouTubea iz kojih smo najviše naučili

5 makeup tutorijala s YouTubea iz kojih smo najviše naučili

Tekst: Manda Javorina


Image: BURO.

Tko od nas nije nekada upao u crnu rupu zvanu beauty tutorijali neka digne ruku. Koja je, za mene osobno, najopasnija potkategorija? Šminka. Pomalo ironično, s obzirom na to koliko volim "nomakeup makeup look" - ali, isto tako, možemo legitimno raspravljati i o tome koliko je njega teško usavršiti. Na kanal genijalne vizažistice Lise Eldridge nemojte odlaziti ako nemate ozbiljno puno vremena na raspolaganju i isto toliko ozbiljnu koncentraciju (kod nje je čak i običan "maskenbalski" Marylin Monroe tutorijal masterclass iz kojeg ćete uspjeti izvući trikove za svaki dan). I da, nisu svi tutorijali jednaki, ni blizu! Ali, ako želite nešto zaista naučiti, neovisno o makeup trendovima, preporučujem vam ovih pet (zapravo, tehnički je šest) videa, za početak. Poslije možete slobodo padati u svoje vlastite Alisa-u-zemlji-čudesa-rupe, ne sumnjam da ćete ih pronaći.

Lisa Eldridge - THE Rosie Huntington-Whiteley Makeup Tutorial

Realno, kada gledamo tutorijale s poznatima, imamo onaj osjećaj da smo dobili neku insajdersku poslasticu (čak i kad znamo da još bar milijun ljudi gleda isti video). Britanska manekenka i vizažistica su genijalan spoj: spontane, realne (koliko je to moguće) i pružaju nam baš ono što želimo. Kako napraviti savršenu podlogu, sjene bronzerom, gdje nanijeti highlighter, a Huntington-Whiteley nam čak i odaje tajnu da olovku za usta koristi samo na gornjoj usni. Šminka za svaki dan, za koju ne trebate imati diplomu makeup artista i koju ćete lako prilagoditi svom tenu. Zaboravite na bespotrebne korake, svaki u ovom tutorijalu je zlato.

Michelle Phan - Easy Ways to Use Liquid Liner

Ne, preciznost nanošenja eyelinera nije apsolutno mjerilo uspjeha u životu, ali... Zar nije imati tu vještinu u malom prstu? Osim toga, vjerujem da ne postoji makeup entuzijast koji se nije upustio u igre bez granica s tekućim eyelinerom te raznim stilovima i tehnikama. Michelle Phan sabrala je svu svoju mudrost i vještinu da ne biste morali lutati bespućima Interneta i isprobavati - iskoristite to! Ovo je tutorijal s kojim ne možete pogriješiti, takoreći "eyeliner for dummies" i pokriva različite (nosive) stilove i tehnike uz pomoć kojih možete izvući savršen potez na svojem kapku. Hvala Phan na tome.

Wayne Goss - 5 Different Ways How to Apply Blusher

Ovaj ekspert jednostavno ne može biti jasniji! Kada je rumenilo u pitanju, moje skromno mišljenje je da vam ne trebaju tutorijali s bezbroj proizvoda, a u ovom ćete naučiti sve o tome kako trebate nanijeti rumenilo da biste postigli željeni efekt,  kao i što točno odgovara vašem obliku lica. Na kraju krajeva, izbor je na vama, a nedoumica nakon odgledanog video uratka neće biti.  Obavezno stavite u bookmarkse, ovo je tutorijal kojeg ne želite izgubiti jer su velike šanse da ćete mu se vraćati, a i preporučivati ga drugima.

Ali Andrea - Makeup Mistakes to Avoid 1 & 2

Znam da u naslovu piše pet YouTube tutorijala, ali ova dva videa su kao jedan. Ali Andrea će vam jasno (i glasno, ali ljubazno) pokazati kako nekada znamo samo sebi raditi na štetu, ali će vas i naučiti biti sam svoj majstor. Bez puno ustručavanja, bez nepreglednih preporuka i skrivene prodaje - sve što vam treba su proizvodi koje već imate i želja da naučite nešto novo. A naučit ćete, vjerujte mi. Nakon što je objavila prvi tutorijal, izazvala je neočekivan broj reakcija, a nisu sve bile pozitivne zbog toga što se dio žena osjetio prozvanima, što svakako nije bila namjera videa. Upravo zbog toga, na početku drugog uratka, poziva nas sve da se prisjetimo poante šminke - nije na odmet.

Jo Baker - Dewey - Glossy - Sexy skin

Kad Jo Baker radi, mi slušamo. Ona je pripadnica nove generacije holivudskih šminkera, samo bacite pogled na njezin Instagram profil. Ono što se u ovom videu posebno ističe je činjenica koliko je priprema kože važna za konačni rezultat, kao i to koliko pod riječi "priprema" ne misli samo na nanošenje primera. Ovo su koraci koje često ne vidite na kameri, a bez kojih vrhunski vizažisti ne počinju s radom. Pored toga, Baker nam drži i lekciju o tome kako uživati u prirodnosti koja nas čini posebnim, što je jednako važno, ako ne i važnije, od toga koliko je netko spretan s četkicom. Ali, kad smo več kod četkice, pogledajte samo kako je lagano koristi! Preporuka: probajte ovo kod kuće.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više