Search

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo

Od Firence do New Yorka

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru,
earth,
abbie bernet

Niche parfemi, o kojima često i rado pišemo, mahom ciljaju na proizvodnju mirisa drugačijeg koncepta u odnosu na komercijalne. Primjerice, u niche asortimanu ćete tako pronaći cijeli niz parfema koji za cilj imaju imitirati miris čistog rublja, hotelske sobe, ruža za usne, ljetnog vrta, plesa ili u slučaju parfema koje vam danas predstavljamo, različitih gradova svijeta. Ako vam nedostaje miris Pariza, Londona ili nekog trećeg grada, zavirite u niche ponudu i otkrijte interpretacije majstorskih parfumera. 

Concrete Comme des Garçons (New York)

Iako ovo svakako nije jedini parfem koji bi mogao podsjećati na atmosferu New Yorka, odabrali smo ga jer je nov i jako, jako zanimljiv. Sandalovina, jasmin i metalne note savršeno opisuju tzv. betonsku džunglu, a ne moramo ni spominjati dizajn bočice koji je neopisivo kul, baš kao i New York.

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo (фото 1)

London Widian (London)

U ovom je slučaju posveta gradu vrlo eksplicitna, pa se tako nalazi već u samom imenu parfema. Iz parfemske kuće su poručili kako ovaj miris ima za cilj ponuditi novo lice aristokratskog Londona, kao i nasljeđe elitnih klubova s cigarama, s dozom karakterističnog povjetarca i kiše. 

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo (фото 2)

El Born Carner Barcelona (Barcelona)

Sjajna parfemska kuća iz Španjolske u svojoj ponudi ima i miris posvećen četvrti El Born u Barceloni. Karakteriziraju je popločene ulice, stare knjižare, boemski barovi i umjetničke galerije, a note koje sve to opisuju su citrusi, med i angelica

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo (фото 3)

Baiser de Florence from Ella K Parfums (Firenza)

Ovaj je parfem posvećen prekrasnom povijesnom nasljeđu grada, ali i svim romanticima. Nekoliko kapi parfema će vas u trenu odvesti kroz živopisne ulice grada, i to uz pomoć zavodljivih nota irisa, vanilije, mirte i cedrovine.

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo (фото 4)

6 Place Saint Sulpice from Yves Saint Laurent (Pariz)

Parfem je dio ekskluzivne kolekcije Le Vestiaire des Parfums, Édition Couture, koja je posvećena legendarnim mjestima najromantičnijeg grada na svijetu. Naziv parfema je ujedno i naziv ulice u kojoj je otvoren prvi YSL dućan, a miris bi trebao rekreirati njegovu atmosferu.

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo (фото 5)

Lisbon Blues SP Parfums Sven Pritzkoleit (Lisabon)

Parfem je nastao kao rezultat suradnje jednog njemačkog ljekarnika, samoukog parfumera Svena Pritzkoleita te jednog parfemskog kritičara. Za cilj su imali evocirati atmosferu grada, s naglaskom na teške emocije koji sa sobom donosi lokalni žanr glazbe, fado.

6 parfema posvećenih svjetskim destinacijama koje obožavamo (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više