Search

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama

Neki drugi trendovi

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru,
Imaxtree

Izađite iz svoje "sigurne zone" i poigrajte se šminkom kakva se nosi u drugim dijelovima svijeta

Kad je u pitanju šminka, postoje trendovi koji obilježe pojedine sezone, no istina je da pravila danas više gotovo i ne postoje. Ako krenete pregledavati blogove ili specijalizirane portale, vidjet ćete da se svaki tjedan pojavi novi must have look ili proizvod koji će potpuno promijeniti vašu rutinu. No, u većini slučajeva ćete trendove samo pregledati i odlučiti ostati vjerni načinu šminkanju koji vam se pokazao kao dobar. Danas vam, stoga, ništa nećemo sugerirati niti nametati, već jednostavno ponuditi pregled trendova karakterističnih za pojedine zemlje svijeta. Tko zna, možda pronađete nešto po svom ukusu.

Južna Koreja

Ova se azijska zemlja profilirala kao ona u kojoj se njeguje tzv. natural look, bez suvišnih dekorativnih proizvoda. Isto tako, Koreja je jedna od vodećih zemalja kad je u pitanju preparativna kozmetika, pa se velika pažnja pridaje pažljivoj njezi koža koja rezultira efektom zdravog sjaja i prozračnosti kože. Iz tog razloga je ključni proizvod svakako BB ili CC krema. 

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama (фото 1)

Japan

Mogli bismo reći da se u Japanu još uvijek njeguje kult rumenila. Žene nastoje izgledati što mlađe i što svježije te se odlučuju za veće količine ružičastih rumenila koja nanose iznad jagodica, a sličnu nijansu stavljaju i na kapke. S druge strane, ne boje se eksperimentirati s bojom kose, pa čak i očiju te često koriste perike i leće u boji.

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama (фото 2)

Tajland

Poznata beauty blogerica Michelle Phan je trendove u Tajlandu sažela u nekoliko glavnih smjernica: ekspresivne obrve, što svjetlija koža te jarki ruževi za usne u gotovo neonskim nijansama.

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama (фото 3)

Ujedinjeni Arapski Emirati

Ako pratite beauty blogerice iz tog područja, odmah ćete primijetit dvije stvari. Prvo, kozmetika koja se koristi je uglavnom ona iz višeg cjenovnog ranga, kako preparativna, tako i dekorativna. Drugo, naglasak je stavljen na ekspresivnu šminku očiju, koja podrazumijeva snažni crni tuš i sjenila u zemljanim tonovima, dok se usne šminkaju nude sjajilima ili pak mat ruževima. 

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama (фото 4)

Francuska

Ovdje nema ničeg iznenađujućeg - chic Francuskinje još uvijek ostaju vjerne minimalnom korištenju šminke. Dovoljan je tek jedan sloj maskare, eventualno lagana podloga na licu te crveni ruž, uz neizbježnu opuštenu punđu ili rep koji izgledaju kao da se oko njih uopće niste potrudili.

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama (фото 5)

Italija

Supotono stereotipu koji proklamiraju čak i vodeće talijanske modne kuće na svojim revijama, Talijanke ne nose uvijek jaku šminku niti ne naglašavaju podjednako sve dijelove lica. Umjesto toga, moderne djevojke se odlučuju za crveni ruž u raznim nijansama, koji će eventualno upotpuniti linijom crnog tuša na očima.

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama (фото 6)

Švedska

Ovdje su pravila relativno jednostavna. Maksimalni je naglasak stavljen na natural look uz korištenje minimalnog broja kozmetičkih proizvoda. Šveđanke ulažu u kvalitetne hidratantne i tonirane kreme, kao i u nude sivog podtona.

7 odličnih beauty lookova inspiriranih različitim kulturama (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više