Search

Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite

Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite

Tekst: BURO.


Image: BURO.


Posljednji tjedni (da ne kažemo mjeseci) pokazali su nam kako tehnologija zaista nema granica. U vrijeme opće izolacije pomogla nam je na tisuću i jedan način da preživimo - omogućila nam da radimo, vidimo prijatelje, pobjegnemo od problema, zabavimo se, vježbamo (ili ne), da nešto naučimo, da... Dopišite svoj primjer. Na neki način nas je i održala na životu, ali ne bez posljedica. Ne govorimo o Instagram/Pinterest/TikTok ekvivalentima Alise i njezine zemlje čudesa, već o licu, pogotovo o području oko očiju na kojem je koža posebno tanka i osjetljiva, a koja itekako plaća danak i ne malu cijenu kada se 24/7 ne odvajamo od ekrana.

Ovo realno ne bi trebalo nikoga čuditi s obzirom na to da je davnih dana dokazano da previše vremena provedenog ispred ekrana predstavlja ozbiljan stres i za oči i za kožu oko njih, posebno na krvne žile koje se šire i čine da koža ispod koje se nalaze izgleda tamnije. Zvuči poznato? Nažalost, ovo je jedna od loših strana bingeanja serija - tamni podočnjaci. Zato vam donosimo pet koraka koji će vam pomoći.

Kupite odgovarajuću kremu za zonu oko očiju

Onima koji su navikli boriti se s podočnjacima ovo se podrazumijeva, ali ako se po prvi put susrećete s ovim problemom i pogotovo ako ste mladi, onda se nalazite na neistraženom teritoriju. Za ovu vrstu podočnjaka, najbolji su hidratantni preparati laganih tekstura koji se lako i brzo upijaju u kožu i djeluju na cirkulaciju. Dakle, sastojci koji vam trebaju biti prioritet su hijaluronska kiselina, o čijim svojstvima pružanja i čuvanja vlage ne moramo više pisati te kofein, koji skuplja krvne žilice i time smanjuje njihovu vidljivost. Ovo su prijedlozi koje možete odmah kupiti online. S vremena na vrijeme, napravite i oblog od ohlađenog čaja.

Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 1)
Estee Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Power Eye Balm
Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 2)
Biologique Recherche Creme Contour Yeux et Levres Biofixine
Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 3)
Perricone MD Cold Plasma Plus+Eye

Uključite masažu u svoju svakodnevnu rutinu

Uz masaže koje možete provoditi na cijelom licu i vratu (i koje vam apsolutno preporučujemo), postoje i tehnike i alati koji se koriste samo za zonu oko očiju, ako vam je samo ona problematična. Gadgeti koji koriste mikrostruju i masažeri ovdje zaista imaju prednost pred našim prstima, pogotovo ako ih prije masaže ostavite u hladnjaku za dodatni efekt smanjivanja otečenosti. Potražite masažere koji po svojim dimenzijama odgovaraju području oko oka i podočnjacima te kontrolirajte pritisak.

Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 4)
Nurse Jamie NuVibe RX Massage Beauty Roller
Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 5)
Odacite Crystal Contour Gua Sha
Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 6)
Hayo'u Beauty Restorer Precision

Obavezna zaštita od sunca tijekom dana

Ako se pitate kakve ovo veze ima s plavim svjetlom s ekrana i štetom koju izaziva, SPF vas direktno neće zaštiti od njega. Ali, krema sa zaštitnim filterom će kožu zaštiti od mnogih drugih uzročnika starenja i nastajanja podočnjaka pa je obavezna za optimalno stanje kože. Njezinom upotrebom ćete kožu zaštiti od dnevnog stresa. Zona oko očiju često nam promakne stoga obratite na nju posebnu pažnju. Kreme za lice sa SPF-om će sasvim lijepo obaviti posao, ali postoje i namjenska sredstva namijenjena delikatnoj zoni oko oka i usta, često u formi sticka.

Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 7)
Collistar Sun Stick SPF 50
Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 8)
Shiseido Sun Protection Eye Cream SPF 25
Ako ste dobili podočnjake od previše vremena pred ekranom, ovo je 5 načina da ih se riješite (фото 9)
Clinique Superdefense City Block SPF 50

Konzumirajte hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama

Vjerojatno već znate o kojim namirnicama se radi, masna riba poput lososa, badem i orasi, avokado, maslinovo ulje, kao i chia sjemenke i sjemenke lana... Ove namirnice koje sadrže polinezasićene masne kiseline imaju blagotvoran efekt na krvotok i pomažu u sprečavanju nastanka ljubičastih krugova ispod i oko očiju (a koji su, zapravo, kapilare koje su vidljive kroz tanku kožu tog područja). Možda prije Zoom sastanka trebate naručiti sushi, umjesto da si natočite vino?

Razmislite o antihistaminiku

U ovo doba godine mnogi ljudi imaju ozbiljne probleme s alergijama, a one su daleko više od nesnosnog kihanja. Alergije vas tjeraju da neprestano trljate područje oko očiju, što već samo po sebi može dovesti do pojave podočnjaka, ali ako u miks dodate još i sate provedene pred ekranom, dobili ste recept za katastrofu u vidu otečenih kapaka i tamnih krugova. O tome koliko alergije dodatno oslabljuju cijeli organizam, ne treba ni govoriti. Posavjetujte se sa svojim liječnikom i vodite se devizom "bolje spriječiti, nego liječiti". Neki antihistaminici se mogu kupiti i bez recepta, ali ne birajte ih po svojoj volji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više