Search

\"Botox u bočici\" ili zašto svi vole hranjive kreme s kolagenom

"Botox u bočici" ili zašto svi vole hranjive kreme s kolagenom

Donosimo vam i one najbolje koje možete pronaći na tržištu

Tekst: E.G.


Image: PR,
Pinterest

Koliko god se danas sve više pričalo o važnosti prihvaćanja starenja kao prirodnog procesa i nepotrebnosti opsesije zapadnih kultura mladošću, mnogi će još uvijek, možda čak i u tajnosti, tražiti način da izgledaju malo bolje i malo mlađe. I dok vam god to nije primarna preokupacija u životu i dok vam proces eventualnog pomlađivanja ne narušava zdravlje, u tome nema ništa loše. Bitno je da kao društvo sve više idemo ka tome da je u redu prihvatiti svoje godine i izgledati u skladu s njima, ali je u redu i ako želite napraviti ono što možete da taj proces usporite.

Za većinu to neće podrazumijevati invazivne estetske tretmane, već jednostavno ulaganje u preparativnu kozmetiku namijenjenu ovoj specifičnoj problematici. U tom smislu, kreme na bazi kolagena su apsolutni must-try. Kolagen je pojam za koji su svi čuli, ali rijetko tko može reći što on točno znači. Ukratko, kolagen je protein koji nastaje u unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva, a zdravo (i mlado) tijelo ga ima u izobilju.

Za ovu našu današnju priču je posebno važno spomenuti kako upravo kolagen omogućuje našoj koži da bude elastična. Drugim riječima, manje kolagena vrlo jednostavno znači više bora, a to je samo jedan od problema s kožom s kojim se u tom slučaju možete suočiti. Proizvodnja kolagena s godinama, naravno, opada, a možete je pokušati stimulirati zdravim načinom života- uravnoteženom prehranom, nepušenjem i izbjegavanjem sunca bez zaštitnog faktora.

Isto tako, proizvodnju možete stimulirati i korištenjem prethodno spomenutih krema namijenjenih upravo tome. Često se nazivaju i "botoxom u bočici" zbog svoje sposobnosti da daju brze i vidljive rezultate, a mi vam danas donosimo neke od najboljih opcija koje možete pronaći na tržištu, poput kultne Elemisove Pro-Collagen Marine Cream ili pak  L'Oréalove Collagen Moisture Filler Facial Day-Night Cream, ako govorimo o drogerijskom asortimanu. U nastavku provjerite i ostale!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više