Search

BURO. beauty preporuka: BB karamel krema s hijaluronom koja potiče stvaranje melanina

BURO. beauty preporuka: BB karamel krema s hijaluronom koja potiče stvaranje melanina

Novexpert La Crème Au Caramel

Tekst: E.G.


Image: Stanislav Cvitković

Nisam obožavateljica jake šminke. Ne samo zbog težine na licu koju mi ona uglavnom stvara, nego i iz posve praktičnih razloga. Sa šminkanjem volim biti gotova kroz svega nekoliko minuta, a i ista je stvar i s uklanjanjem. Deseci potrošenih blazinica kod mene jednostavno nisu opcija. S druge strane, nije mi navika ni izlaziti iz stana potpuno nenašminkana. Tako sam, nakon godina isprobavanja po metodi pokušaja i pogreške, uspjela pronaći savršeni balans, pa se moj osnovni look sastoji od BB kreme, malo rumenila i malo crne olovke. Postoje, naravno, situacije u kojoj je on i konkretniji, ali tako izgleda moja dnevna "go to" varijanta. Eh sad, kako radim posao koji radim, isprobavanje i čitanje o beauty novitetima dio su moje svakodnevice, a moje već pomno istrenirano oko u trenu nadilazi glossy pakiranja i skenira sastojke onih koji mi se učine posebno zanimljivima.

BURO. beauty preporuka: BB karamel krema s hijaluronom koja potiče stvaranje melanina (фото 1)

I dok s rumenilima rijetko eksperimentiram, a za olovku ne marim previše jer mi se još nijedna nije pokazala spektakularnom, BB kreme su drugačija priča. Volim ih mijenjati, testirati, provjeravati kako djeluju na moju kožu, kakav joj ton daju... Budući da sam nedavno shvatila da sam pri kraju ove koju sam u to vrijeme koristila, bacila sam se u potragu za novom. Par foruma, koja zatvorena grupa za beauty fanatike na Facebooku, nešto guglanja i čitanja, i odluka je pala - sljedeća na redu je Novexpert La Crème Au Caramel BB krema.

Što me privuklo ovoj BB kremi?

Sastav, sastav i samo sastav - mantra je koju ponavljam svima koji tek zakorače u područje istraživanja beauty proizvoda. Otprije sam znala kako su Novexpert proizvodi 100% prirodni, hipoalergeni, veganski i, na manje važno, proizvedeni u strogo kontroliranim uvjetima u Francuskoj. U prvih par rečenica čitanja o ovom proizvodu shvatila sam da je riječ anti-aging proizvodu koji lagano tonira lice, potiče stvaranje melanina i  zadržava preplanuli izgled kože - upravo ono što većina i traži nakon ljeta.

BURO. beauty preporuka: BB karamel krema s hijaluronom koja potiče stvaranje melanina (фото 2)

Nadalje, doznala sam da sadrži i zaštićeni kompleks anti-age učinka ekstrahiran iz alge i iz šećera, koji u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom vidljivo ujednačava površinu kože. Hijaluronska kiselina u BB kremi? Mislim da sam tu već bila pomalo kupljena. Općenito, ova krema ima nevjerojatno dobar sastav koji osim što ima anti-ageing djelovanje (novaxyline + hijaluronska kiselina ), djeluje i protuupalno (novaxyline), bori se protiv slobodnih radikala (ekstrakt sikavice, nara, vitamin E, novaxyline), pruža zaštitu od fotostarenja (ekstrakt brokule, zelenog čaja), vlaži i zaglađuje kožu (hijaluronska kiselina) i dubinski djeluje na volumen kože (fragmentirana hijaluronska kiselina), daje koži blistav izgled i tonira ju (fotokromatski pigmenti, mikronizirana glina ekstrakt sjemena rogača, ekstrakt kave) te njeguje (kompleks polisaharida, ulje noćurka, biljni glicerol, aloe vera).

Kakvom se pokazala nakon višetjednog korištenja?

Ako sam rekla da me krema osvojila već s time što sadrži hijaluron, ne trebam previše objašnjavati zašto sam je odlučila nabaviti munjevitom brzinom nakon što sam pogledala i ostale sastojke. "La Crème Au Caramel" može se kupiti u bolje opremljenim ljekarnama, i dolazi u dvije nijanse, svijetlijoj 1 Ivory Radiance i tamnijoj 2 Golden Radiance. Prilično sam svijetle puti i na prvu mi se čak i jedinica učinila previše tamnom, ali sam čitala da je jedna od "supermoći" ove kreme i ta da se savršeno prilagođava tonu vaše kože. Nakon prvog nanošenja, mogu reći da ta tvrdnja apsolutno stoji!

BURO. beauty preporuka: BB karamel krema s hijaluronom koja potiče stvaranje melanina (фото 3)

Ova je BB krema vrlo, vrlo lagane teksture, zbog čega se i lako nanosi i razmazuje. Nema govora o onom osjećaju težine s početka priče, a proizvod generalno nije težak na osjet. Završetak je u mom slučaju bio prirodno sjajan - upravo onakav kakav preferiram kod ovakvog tipa proizvoda, dok je pokrivnost bila srednja, što je također zadovoljavajuće, budući da za sve više od toga koristim tekući puder ili barem CC kremu. Moram reći i da me ugodno iznenadila dugotrajnost kreme na licu, koja mi je redovito znala izdržati cijeli radni dan - i to bez dodatnog matiranja puderom u kamenu, jer ga nikad ne koristim.

U danima u kojima sam se osjećala (i izgledala) posebno umornom, ovu bi kremu upotpunila tek laganim slojem korektora ispod očiju, i to je bilo dovoljno (u periodima jakog sunca bih dodala i zaštitni faktor, budući da ova krema ne sadrži nikakav sintetski kemijski filter). I da, jesam li spomenula s jedne strane najmanje, a s druge najviše važnu informaciju, a to je da miriše na karamelu? Moj je jesenski beauty favorit definitivno odabran.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više